Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Με διψήφια αύξηση επιβατικής κίνησης θα κλείσει το 2024

Οσα ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών» κ. Γιάννης Παράσχης στην ενημέρωση των αναλυτών

Περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης που θα κινηθεί σε διψήφιο ποσοστό για το σύνολο της χρονιάς αναμένει για το 2024 το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, έχοντας ήδη σημειώσει στο οκτάμηνο αύξηση κατά 13,9% με ένα σύνολο 21,26 εκατ. επιβατών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών» κ. Γιάννης Παράσχης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου στους αναλυτές το επενδυτικό πρόγραμμα κινείται εντός των στόχων και του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επέκτασης του αεροδρομίου έως 33 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2028:

Για το θέμα των μελετών και του σχεδιασμού που είναι σε εξέλιξη αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα νέα τις επόμενες εβδομάδες ενώ και το θέμα της χρηματοδότησης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς. Επισημαίνεται ότι με βάση τα όσα έχει γνωστοποιήσει μέχρι σήμερα η Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών, η χρηματοδότηση για την πρώτη φάση επέκτασης (από τις συνολικά τρεις στις οποίες το αεροδρόμιο σταδιακά θα φτάσει να έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης έως και 50 εκατομμύρια επιβατών) απαιτεί κεφάλαια αντιστοιχούν σε 650 εκατ. ευρώ με το διαγωνισμό για την επιλογή project manager να «τρέχει» ήδη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατροπή με το μεταναστευτικό μετά τις αποφάσεις της Γερμανίας- Ενόχληση από Μητσοτάκη, προς... κατάργηση η Σένγκεν

«Παρέσυρα τρία άτομα» - Στη μητέρα του τηλεφώνησε πρώτα ο μεθυσμένος οδηγός που τραυμάτισε γονείς και παιδί στη Θεσσαλονίκη

Καβγάς Μωραΐτη-Πολάκη: Είστε πάνω από τα 300μ. και δεν ακούτε; - Είμαι στα 1000μ. που έχει καθαρό αέρα και θα κατέβω για ντιμπέιτ με τον Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr