Data Center της Microsoft: Βγαίνει η πρώτη οικοδομική άδεια για τα Σπάτα

Οι σχετικές οικοδομικές άδειες αναμένεται να εκδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και να ξεκινήσει στα Σπάτα η κατασκευή του

Ήταν Οκτώβριος του 2020 όταν ανακοινώθηκε από τη Microsoft η δημιουργία του πρώτου data center στην χώρα μας. Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να καταφέρει η εταιρεία να βγάλει την πρώτη οικοδομική άδεια για το κυρίως κτίριο στα Σπάτα.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» η καθυστέρηση αυτή, οφείλεται, στην ελληνική γραφειοκρατία, στις ολιγωρίες προσώπων, στην ευθυνοφοβία υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και στις αλλαγές στην διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής της Microsoft.

Αv στα παραπάνω προσθέσει κανείς, όπως σημειώνει η εφημερίδα και τους ανταγωνισμούς επίδοξων προμηθευτών και υπεργολάβων και τον χρόνο που απαιτούν οι αρχαιολόγοι για να ελέγξουν μία έκταση αλλά και την κινητοποίnση που χρειάζεται να γίνει στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να φροντίσουν κρίσιμες υποδομές, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πρόκλησης για κάθε επενδυτή, Έλληνα ή ξένο.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, πήρε τον δρόμο για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση οικοδομικών αδειών για την επένδυση ύψους 976 εκατ. της Microsoft.

Οι σχετικές οικοδομικές άδειες αναμένεται να εκδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και να ξεκινήσει στα Σπάτα η κατασκευή του πρώτου από τα τρία data centers της Microsoft.

Τα άλλα δύο τα οποία έχουν ανακοινωθεί, θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε δύσκολη θέση ο Τραμπ μετά το debate: Η καζούρα στο «X» και το καυστικό εξώφυλλο του Time

Βροχές σήμερα στο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα - Νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή

«Παρέσυρα τρία άτομα» - Στη μητέρα του τηλεφώνησε πρώτα ο μεθυσμένος οδηγός που τραυμάτισε γονείς και παιδί στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr