Fraport Greece: Πάνω από 25,6 εκατ. η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στο 8μηνο

«Πρωταθλήτρια» η Ρόδος μεταξύ των νησιωτικών προορισμών με άνοδο κατά 17% μόνο για τον μήνα Αύγουστο

Στα 25,64 εκατ. επιβάτες ανήλθε στο οκτάμηνο φέτος η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υπό τη διαχείριση της Fraport Greece, σημειώνοντας άνοδο κατά 6,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Με ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε και ο μήνας Αύγουστος, ο πιο «θερμός» για το ελληνικό καλοκαίρι με ένα σύνολο επιβατικής κίνησης στα 6,53 εκατ., στο +6,1% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2023.

Ειδικότερα με βάση τα στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2024 στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Ακτίου, Χανίων, Κέρκυρας, Καβάλας, Κεφαλονιάς, Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάµου, Σαντορίνης, Σκιάθου) η διεθνής κίνηση αυξήθηκε κατά 6,2% στα 20,4 εκατ. επιβάτες και η κίνηση εσωτερικού κατά 7%, στα 5,28 εκατ. ευρώ.

Ανά αεροδρόμιο και από τους μεγαλύτερους νησιωτικούς προορισμούς είναι εντυπωσιακή η πορεία του αεροδρομίου της Ρόδου που έφτασε στο οκτάμηνο να αγγίξει τα 4,9 εκατ. επιβάτες με άνοδο κατά 13,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Από αυτούς, τα 4,29 εκατ. αφορούν την κίνηση εξωτερικού, καταγράφοντας άνοδο κατά 14,4%. Από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, αυτό της συμπρωτεύουσας είναι που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο όγκο επιβατών, ξεπερνώντας για την περίοδο του οκταμήνου φέτος τα 4,9 εκατ. επιβάτες (+4,3%), εκ των οποίων τα 3,3 εκατ. αφορούν την κίνηση εξωτερικού (+2,8).

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε πίνακες στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η εγγονή του Μουσολίνι εγκαταλείπει το κόμμα της Μελόνι γιατί είναι «πολύ δεξιό» - Τι ρόλο έπαιξε η Ιμάν Κελίφ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα στα δυτικά - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει 32χρονο στη Γεωργία - «Ένιωσα ότι πεθαίνω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr