DBRS: Οι ελληνικές τράπεζες «έδωσαν» την αναβάθμιση στις θετικές προοπτικές για τη χώρα

Ένας πιο ανθεκτικός τραπεζικός τομέας επιτρέπει στις τράπεζες να παρέχουν περαιτέρω πιστώσεις στην οικονομία, σημειώνει ο οίκος

H Morningstar DBRS επισημαίνει ότι η συνεχιζόμενη πρόοδος στον ελληνικό τραπεζικό τομέα ενισχύει την ανθεκτικότητά του και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την αλλαγή των προοπτικών από σταθερές σε θετικές για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (BBB low).

«Ένας πιο ανθεκτικός τραπεζικός τομέας επιτρέπει στις τράπεζες να παρέχουν περαιτέρω πιστώσεις στην οικονομία. Ο τραπεζικός τομέας έχει μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) και έχει βελτιώσει την ποιότητα των κεφαλαίων του, χάρη στην αύξηση της κερδοφορίας. Αναμένουμε ότι η πρόοδος αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Επιπλέον, η κυβέρνηση, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), πιθανότατα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη διάθεση των εναπομεινάντων συμμετοχών της στις ελληνικές τράπεζες, οδηγώντας σε μια πιο διαφοροποιημένη μετοχική δομή που μειώνει τις διασυνδέσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα με το ελληνικό δημόσιο», υπογραμμίζει ο οίκος.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Άνοιξέ μου το γραφείο μου»: Το παρασκήνιο και οι διάλογοι της Πολιτικής Γραμματείας που κήρυξε έκπτωτο τον Κασσελάκη

Θρίλερ με την διαθήκη του άγνωστου αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου: «Πού πήγαν €675.000;»

Λύθηκε το μυστήριο για τον σεισμό των 9 ημερών που ταρακούνησε τη Γη το 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr