«Πικρός» ο καφές Arabica – Ρεκόρ 13 ετών έκαναν οι τιμές, αυξήθηκαν 40% το 2024

«Πικρός» ο καφές Arabica – Ρεκόρ 13 ετών έκαναν οι τιμές, αυξήθηκαν 40% το 2024

Το ράλι των τιμών του καφέ έχει επιταχυνθεί από τις ανησυχίες για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην κορυφαία παραγωγό Βραζιλία

net_kafes
Ακόμη πιο ακριβός ο καφές, καθώς οι συνεχείς διαταραχές του εφοδιασμού ωθούν το κόστος του καφέ Arabica υψηλής ποιότητας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια αυξήθηκαν έως και 3,3% στα 2,6805 δολάρια ανά λίβρα στη Νέα Υόρκη, το υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 40% φέτος, καθώς οι ελλείψεις των φθηνότερων κόκκων robusta υποδαυλίζουν τη ζήτηση για την ποικιλία arabica που προτιμούν οι εξειδικευμένες αλυσίδες.

Το ράλι του καφέ έχει επιταχυνθεί από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην κορυφαία παραγωγό Βραζιλία, η οποία ολοκληρώνει τη συγκομιδή του 2024-25και οι προοπτικές της παραγωγής εξασθένησαν μετά τη ζέστη και την ξηρασία που έπληξαν τα χωράφια.

«Όλα εξαρτώνται από τον καιρό», δήλωσε ο Kona Haque, επικεφαλής έρευνας της ED&F Man, επισημαίνοντας τις συνθήκες στις κύριες περιοχές καλλιέργειας καφέ της Βραζιλίας και την έλλειψη βροχής που προβλέπεται για το επόμενο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κλείσιμο
Η προσοχή στρέφεται τώρα στο δυναμικό της επόμενης σεζόν η Βραζιλία έχει καταληφθεί από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών, απειλώντας με περαιτέρω ζημιές στις καλλιέργειες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Σε 11 εβδομάδες παίζονται όλα στην Κεντροαριστερά: Ποιος ζει (και) ποιος πεθαίνει σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί, €3,5 εκατ. η ζημιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης