Κρουαζιέρα: Πώς αντιδρούν οι εταιρείες στο έκτακτο τέλος ανά επιβάτη

Κρουαζιέρα: Πώς αντιδρούν οι εταιρείες στο έκτακτο τέλος ανά επιβάτη

«Περιμέναμε την επιβολή του τέλους αφού όντως είναι πολύ χαμηλό. Αλλά τώρα πάμε στο άλλο άκρο», επισημαίνουν κύκλοι της διεθνούς αγοράς

krouaziera
Στα σχοινιά βρίσκονται πλέον οι εταιρείες κρουαζιέρας μετά την επισημοποίηση από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη του πλαισίου που αφορά στο έκτακτο τέλος ανά επιβάτη.

Πριν περάσουμε στις αντιδράσεις θα κάνουμε μία σύνοψη.

Το τέλος ανά επιβάτη που αποβιβάζεται στη Μύκονο και στη Σαντορίνη θα είναι 20 ευρώ ενώ 5 ευρώ θα είναι στα άλλα λιμάνια που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια. Οι τιμές ισχύουν από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρονιάς. Για την περίοδο Απριλίου-Μαΐου και Οκτωβρίου το τέλος μειώνεται κατά 40% σε 12 και 4 ευρώ αντίστοιχα. Για την περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου το τέλος μειώνεται κατά 80% σε 4 και 1 ευρώ ανά επιβάτη αντίστοιχα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Τουρισμού το σύνολο εσόδων αναμένεται να ανέλθει στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το 1/3 των εσόδων θα πάει στους δήμους, 1/3 στο υπουργείο Ναυτιλίας και 1/3 στο υπουργείο Τουρισμού.

Κλείσιμο
«Περιμέναμε την επιβολή του τέλους αφού όντως είναι πολύ χαμηλό. Αλλά τώρα πάμε στο άλλο άκρο» επισημαίνουν στο newmoney κύκλοι της διεθνούς αγοράς.

«Στα λιμάνια της Ευρώπης το τέλος κυμαίνεται στα 3-3,5 ευρώ. Στη Βαρκελώνη το λιμενικό τέλος επιβάτη είναι 3,25 ευρώ και επτά ευρώ ο τουριστικός φόρος που ισχύει όμως για όλους τους τουρίστες και όχι μόνο για την κρουαζιέρα» και προσέθεσαν:

«Μας αιφνιδίασε το 20άρικο. Είχαμε ακούσει ότι θα κυμανθεί από 5-8 ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Φθινόπωρο με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σε έξι περιοχές σήμερα - Πιο δύσκολη η Τετάρτη

Βίντεο: Άγριο ξύλο σε ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων στη Βραζιλία - Τον χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης