Αττική Οδός: Περιθώριο ως τις 12 Φεβρουαρίου για να πληρωθεί το τίμημα και να γίνει το οικονομικό κλείσιμο

Αττική Οδός: Περιθώριο ως τις 12 Φεβρουαρίου για να πληρωθεί το τίμημα και να γίνει το οικονομικό κλείσιμο

Μέρος των εσόδων στο Δημόσιο από της 6 Οκτωβρίου -Ποια είναι η ενδιάμεση λύση για τον παραχωρησιούχο πριν περάσει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

attiki-odos
Για δεσμευτική περίοδος πέντε μηνών για να γίνει το οικονομικό κλείσιμο της Αττικής Οδού και να περάσει το έργο στο νέο παραχωρησιούχο κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του για τους όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Μιλώντας χθες στο συνέδριο για τις Υποδομές ITC 2024, ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος διευκρίνισε ότι η περίοδος πενταμήνου λήγει αυστηρά στις 12 Φεβρουαρίου (σ.σ πέντε μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης που έγινε 12 Σεπτεμβρίου) και ως τότε πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες από τα συμβαλλόμενα μέρη και να καταβληθεί το τίμημα. Ωστόσο παρότι απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι την εκπνοή της σύμβασης στις 5 Οκτωβρίου είναι προς το παρόν ασαφές με ποιους όρους θα γίνει.

Η σημερινή σύμβαση «εξεμέτρησε το ζην (πέθανε)» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, υποστηρίζοντας ότι πήρε τρεις παρατάσεις, και έχει ολοκληρώσει την περίοδο Τ2 κατά την οποία το έργο υποχρεούται να επιστρέψει στο δημόσιο. Τόνισε μάλιστα ότι η μετάβαση από την μία παραχώρηση σε μια άλλη είναι μια σύνθεση διαδικασία καθώς στην περίπτωση της Αττικής Οδού δεν είχε προβλεφθεί τί θα συμβεί αν το έργο χρειαστεί να περιέλθει σε άλλο παραχωρησιούχο και όχι στο ελληνικό δημόσιο. Το Νομικό Συμβούλιο του κράτους έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως (μετά από σχετικό ερώτημα του υπουργείου) για να γίνει τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης με βάση την οποία ένα μέρος των εσόδων του έργου θα πηγαίνει στον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Θρίλερ με τους βομβητές που έγιναν βόμβες κατά της Χεζμπολάχ - Είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη;

Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο - Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης