Financial Times: Ο Ρέστης κέρδισε τη διαμάχη με την Αμάντα Στέιβλι για το δάνειο των £10 εκατ - Σε εκκαθάριση εταιρεία της

Η υπόθεση αφορά το δάνειο που ο Έλληνας εφοπλιστής χορήγησε το 2008 στην πρώην διευθύντρια της Newcastle United 

Εταιρεία που ανήκε στην πρώην διευθύντρια της ποδοσφαιρικής ομάδας της Newcastle United, Αμάντα Στέιβλι, οδηγήθηκε σε εκκαθάριση μετά από διαμάχη με τον Έλληνα εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη για ένα δάνειο, αναφέρουν οι Financial Times.

Η Apollo Belvedere Services της Staveley, μια βρετανική εταιρεία που ήταν προηγουμένως γνωστή ως PCP Capital Partners - τέθηκε σε εκκαθάριση από δικαστή του Λονδίνου στις 11 Σεπτεμβρίου μετά από αίτηση που κατέθεσε ο Βίκτωρ Ρέστης, σύμφωνα και με τα δύο μέρη.

Η εξέλιξη αυτή απορρέει από μια διαμάχη σχετικά με ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. λιρών που ο Ρέστης, ο οποίος είναι ηγετική φυσιογνωμία στη ναυτιλιακή βιομηχανία εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, χορήγησε στην Στέιβλι το 2008.

Η Στέιβλι κλήθηκε να καταβάλει στον Έλληνα επιχειρηματία περίπου 3,5 εκατ. στερλίνες, αφού έχασε τον Μάρτιο στο Ανώτατο Δικαστήριο την απόπειρα να μπλοκάρει τη νόμιμη απαίτηση -ένα επίσημο τελεσίγραφο για την πληρωμή ενός χρέους- που ο Ρέστης επέδωσε πέρυσι. Το ποσό αυτό έχει πλέον καταβληθεί, σύμφωνα με τις δύο πλευρές.

Ο Ρέστης ζήτησε επίσης την καταβολή τόκων για το δάνειο και την περασμένη εβδομάδα απέρριψε μια προσφορά διακανονισμού ύψους 1,6 εκατ. λιρών από την Apollo ως πολύ μικρότερη από το συμβατικό ποσό που οφείλεται, όπως είπε. Αντ' αυτού, επέλεξε να συνεχίσει την άσκηση αίτησης εκκαθάρισης. Η Apollo αμφισβήτησε ότι το οφειλόμενο ποσό ήταν μεγαλύτερο από £1,6 εκατ.

Ο Ρέστης δήλωσε στους Financial Times ότι θα ζητήσει τώρα τον διορισμό εξειδικευμένων επαγγελματιών αφερεγγυότητας ως εκκαθαριστών της εταιρείας για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις υποθέσεις της, τις συνθήκες της εκκαθάρισής της και τη συμπεριφορά της Στέιβλι ως διορισμένου μέλους. Η εταιρική οντότητα δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και δεν έχει δείξει σημάδια ενεργού εμπορικής δραστηριότητας εδώ και αρκετά χρόνια.

Η εκκαθάριση έρχεται αφού το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε τον Μάρτιο την προσπάθεια της Στέιβλι να μπλοκάρει την καταστατική απαίτηση που της είχε επιβληθεί από τον Ρέστη.

Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Θρίλερ με τους βομβητές που έγιναν βόμβες κατά της Χεζμπολάχ - Είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη;

Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο - Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr