Eurostat: Στο 3,2% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Μειώθηκε στο 2,2% στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τη Eurostat οι υπηρεσίες είχαν και τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό

Ενίσχυση του πληθωρισμού στο 3,2% τον Αύγουστο από 3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Τον Αύγουστο του 2023 ο πληθωρισμός ήταν στο 3,5%.

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στην ευρωζώνη ήταν 2,2% τον Αύγουστο του 2024, από 2,6 % τον Ιούλιο και 5,2% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν στο 2,4% τον Αύγουστο από 2,8% τον Ιούλιο και 5,9% ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (0,8%), τη Λετονία (0,9%), την Ιρλανδία, τη Σλοβενία και τη Φινλανδία (1,1%), ενώ τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,3%), το Βέλγιο (4,3%) και την Πολωνία (4,0%).

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε έξι.

Όπως έδειξε η ανάλυση της Eurostat οι υπηρεσίες είχαν και τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό. Ειδικότερα, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,88 εκατοστιαίες μονάδες, π.μ.) και ακολούθησαν τα είδη διατροφής, αλκοόλ και καπνός (+ 0,46 εκατοστιαίες μονάδες), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,11 εκατοστιαίες μονάδες) και η ενέργεια (-0,29 εκατοστιαίες μονάδες).

Ειδήσεις σήμερα:

Νεμάνια Μάιντοβ: Ποιος είναι ο Σέρβος τζουντόκα που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του πριν και μετά από αγώνα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Θεσσαλονίκη: 60χρονος συνευρέθηκε ερωτικά επ’ αμοιβή με 28χρονο και μετά τον απείλησε με όπλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr