Νίκος Τσάκος: Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να γίνει το City του Λονδίνου και πάλι σπουδαίο

Oσα είπε ο Έλληνας εφοπλιστής μιλώντας χθες στη London International Shipping Week για την ελληνική ναυτιλία, τις σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία και για το City του Λονδίνου που κινδυνεύει να χάσει την παραδοσιακή του ηγεμονία ως διεθνής ναυτιλιακός και οικονομικός κόμβος

Στο Λονδίνο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο δρ Νίκος Τσάκος διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στην αμερικανική κεφαλαιαγορά Tsakos Energy Navigation. Ο λόγος είναι η London International Shipping Week (15-19/9) . Η οικογένεια Τσάκου έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο Λονδίνο εδώ και μισό αιώνα μέσω της εταιρείας Tsakos Shipping London.

Ο δρ Νίκος Τσάκος, ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Greek Shipping Co-operation Committee με έδρα το Λονδίνο, μιλώντας ενώπιον υψηλόβαθμων στελεχών της ναυτιλίας αλλά και της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν δεν λάβει μέτρα η κυβέρνηση, τότε το Λονδίνο κινδυνεύει να χάσει την πρωτοκαθεδρία του ως ναυτιλιακό, οικονομικό και εμπορικό διεθνές κέντρο.

Υπογράμμισε ότι λόγω του Brexit αλλά και θεμάτων με τη βίζα, οι ελληνικών συμφερόντων εταιρείες με έδρα τη βρετανική πρωτεύουσα στην πορεία του χρόνου από 280 έχουν απομείνει 50 με καθοδική τάση.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε φωτογραφίες στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες - Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση κατά του Ισραήλ

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την κεντρική Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr