ΟΣΕ: Στην εκκίνηση οι 5 διαγωνισμοί για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου ύψους 460 εκατ. ευρώ

ΟΣΕ: Στην εκκίνηση οι 5 διαγωνισμοί για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου ύψους 460 εκατ. ευρώ

Αγκάθι για τα έργα του προαστιακού οι απαλλοτριώσεις, εξετάζεται εξάμηνη παράταση εξαιτίας της πολυπλοκότητας του έργου

ose-erga
Στην ωρίμανση των διαδικασιών για να δημοπρατηθούν οι πέντε διαγωνισμοί αποκατάστασης της σιδηροδρομικής υποδομής ύψους 460 εκατ. ευρώ, προχωρά ο ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που παρουσίασε στο ITC 2024 ο διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, το επόμενο διάστημα θα είναι στον αέρα οι σχετικοί διαγωνισμοί για την αποκατάσταση του δικτύου στα τμήματα Δομοκός – Λάρισα, Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, Λάρισα – Βόλος (όπου προχωρά η ανακατασκευή ολόκληρης της γραμμής στο μεγαλύτερο μήκος της) καθώς και στο ιστορικό κομμάτι του Πηλίου. Στα ίδια έργα περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση της σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ETCS στο τμήμα Δομοκού – Λάρισας, που είχε παραλειφθεί πέντε μέρες πριν από την καταστροφή Daniel.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού αναφέρθηκε και στην πρόοδο του έργου του νέου Προαστιακού Δυτικής Αττικής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, και στα έργα που συντελούνται σε όλο το μήκος του βασικού σιδηροδρομικού άξονα, επισημαίνοντας και τις αδυναμίες.

Ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής, που ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης τον Δεκέμβριο του 2023, τρέχει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ωστόσο «αγκάθια» έχουν προκύψει με τις απαλλοτριώσεις. Το 90% αυτών των ζητημάτων έχει επιλυθεί και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα διευθετηθεί και το υπόλοιπο 10%, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, διευκρίνισε ο κ. Τερεζάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης εξαιτίας της πολυπλοκότητας του έργου, αλλά και της προαίρεσης για επέκταση του μέσου στο κέντρο της πόλης των Μεγάρων στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

50χρονος «διέλυσε» με τσεκούρι τα αυτοκίνητα των γειτόνων του στη Θεσσαλονίκη - Πίστευε ότι έβαλαν κρυφά κάμερες στο σπίτι του

Πρόστιμο 995.000 ευρώ γιατί έκρυβε την ενοικίαση 199 πολυτελών ακινήτων στη Μύκονο

Η εξήγηση Μαρουσάκη για την χθεσινή καταιγίδα στην Κρήτη - Πού θα βρέξει σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης