Χρηματιστήριο Αθηνών: Αδυναμία συντονισμού με το ράλι των διεθνών αγορών

«Εγκλωβισμένη» στην εσωστρέφεια και σε μικρό εύρος τιμών η εγχώρια αγορά - Βελτιωμένη η επενδυτική ψυχολογία μετά τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed

Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα (19/9) το ελληνικό χρηματιστήριο, παρά τα αρχικά σημάδια ανάκαμψης μετά τη διόρθωση της Τετάρτης, που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη λίγο κάτω από τις 1.420 μονάδες. Η εικόνα της Αθήνας κρίνεται ως απογοητευτική, λαμβάνοντας υπόψη τα αξιόλογα κέρδη που παρατηρούνται στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο της απόφασης της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,5%.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -0,17% στις 1.417,06 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.416,78 (χαμηλό ημέρας) και των 1.424,61 μονάδων (υψηλό ημέρας). Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις τράπεζες, ενώ από τα blue chips ξεχωρίζουν τίτλοι που έχουν δημιουργήσει «χώρο» για αντίδραση λόγω των πρότερων απωλειών τους, όπως η ΔΕΗ, η Titan και η Viohalco.

Οι αγορές «απαντούν» στην επιθετική μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve (κατά 50 μονάδες βάσης, αντί για 25 που προβλεπόταν αρχικά), την πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια, που αντανακλά την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας να κατευθύνει την αμερικανική οικονομία σε ήπια «προσγείωση» (soft landing), όπως αναφέρει η Eurobank Equities. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για μελλοντικές μειώσεις.

Την Παρασκευή (20/9) αναμένουμε την αναδιάρθρωση (rebalancing) των δεικτών του FTSE Global Equity. Υπενθυμίζεται ότι η εξαμηνιαία ανασκόπηση του δείκτη είχε ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της Cenergy στον δείκτη FTSE Emerging Europe Large Cap και τον υποβιβασμό της Viohalco στον δείκτη FTSE Emerging Mid Cap. Η Intralot προστέθηκε επίσης στον Mid Cap και στον δείκτη FTSE All-World. Ως αποτέλεσμα, οι ελληνικές μετοχές που απαρτίζουν τον FTSE All-World Index θα ανέλθουν σε 29. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει ο ΑΔΜΗΕ. Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου την Τρίτη (17/9), η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Χριστοδουλίδη πρόκειται να πραγματοποιηθεί εν μέσω χαμηλών προσδοκιών για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης όσον αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου. Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Viohalco, η Attica Bank και η Lavipharm ανακοινώνουν τις εξαμηνιαίες επιδόσεις τους, μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

50χρονος «διέλυσε» με τσεκούρι τα αυτοκίνητα των γειτόνων του στη Θεσσαλονίκη - Πίστευε ότι έβαλαν κρυφά κάμερες στο σπίτι του

Πρόστιμο 995.000 ευρώ γιατί έκρυβε την ενοικίαση 199 πολυτελών ακινήτων στη Μύκονο

Η εξήγηση Μαρουσάκη για την χθεσινή καταιγίδα στην Κρήτη - Πού θα βρέξει σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr