Ολιβιέ Μισελί: «H Data4 έχει έτοιμο και δεύτερο σχέδιο επένδυσης €300 εκατ. στην Ελλάδα»

Ολιβιέ Μισελί: «H Data4 έχει έτοιμο και δεύτερο σχέδιο επένδυσης €300 εκατ. στην Ελλάδα»

Ο όμιλος που ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός campus με data centers στην Παιανία, ισχύος 90 MW και ύψους 300 εκατ., σχεδιάζει τη δημιουργία ακόμα δύο data centers εφόσον η ζήτηση από την αγορά κλιμακωθεί ραγδαία

Data4
Περίπου 18 μήνες ζυμώσεων, διαπραγματεύσεων και προετοιμασιών χρειάστηκαν προκειμένου η γαλλική εταιρεία Data4 να ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα το σημαντικό σχέδιο επένδυσής της στην Ελλάδα, τη δημιουργία ενός μεγάλου campus με data centers στην Παιανία, ισχύος 90 MW. Μία επένδυση που θα έρθει να υποστηρίξει τις προσπάθειες ψηφιακής μετάβασης της χώρας σε μία εποχή τάχιστων εξελίξεων.

Οπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Data4 Ολιβιέ Μισελί, η επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την κατασκευή δύο data centers στο οικόπεδο της Παιανίας που αγόρασε η γαλλική εταιρεία «αθόρυβα», αποτελεί αφετηρία των επενδύσεων της Data4 στην Ελλάδα. Κι αυτό καθώς υπάρχει έτοιμο σχέδιο, προϋπολογισμού επίσης 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ακόμα δύο data centers στον ίδιο μεγάλο χώρο, στην περίπτωση που η ζήτηση από την αγορά κλιμακωθεί ραγδαία. Μάλιστα δηλώνει ότι οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου data center ξεκινούν άμεσα, καθώς η εταιρεία έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το σύνολο των απαιτούμενων αδειών, όπως και πρόσβαση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Και όλα αυτά καθώς η Data4, όπως λέει, σκοπεύει να είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός πάροχος εκτελώντας ένα συνολικό επενδυτικό σχέδιο 7 δισ. ευρώ έως το 2030.

Διαβάστε περισσότερα newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης