Ενέργεια: Διαδοχικές συσκέψεις για τα πορτοκαλί τιμολόγια με τους προμηθευτές για φθηνότερες χρεώσεις

Στόχος να υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και δυναμική τιμολόγηση από Νοέμβριο - Οι ενστάσεις των εταιρειών

Τουλάχιστον δύο «ραντεβού» προγραμματίζουν μέσα στην εβδομάδα οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, το ΥΠΕΝ και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις και όλες οι απόψεις γύρω από το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα δυναμικά τιμολόγια.

Τα δυναμικά ή αλλιώς πορτοκαλί τιμολόγια αναμένεται να εμπλουτίσουν την γκάμα των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος και να προσφέρουν τη δυνατότητα διαφορετικής χρέωσης μέσα στη μέρα με σκοπό να μεταφέρουν την κατανάλωση στις ώρες με το χαμηλότερο κόστος που είναι κατά κανόνα οι μεσημεριανές ώρες κατά τις οποίες παράγουν ενέργεια τα φωτοβολταϊκά. Το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με τη μεταφορά του νυχτερινού τιμολογίου μέσα στην μέρα, εκτιμάται από το ΥΠΕΝ ότι θα μπορούσε να συμβάλλει σε χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και να περιορίσει τις περικοπές ενέργειας που είναι το άλλο μεγάλο αγκάθι της αγοράς.

Οι πάροχοι από την πλευρά τους αντιμετωπίζουν με διστακτικότητα τα προωθούμενα μέτρα εκτιμώντας ότι η αγορά δεν έχει φτάσει ακόμη στο βαθμό ωριμότητας που απαιτείται για να αξιοποιήσει τα νέα προϊόντα δυναμικής τιμολόγησης. Ωστόσο μεταξύ των προμηθευτών η ΔΕΗ εμφανίζεται ποιο έτοιμη να μπει στην αρένα των δυναμικών τιμολογίων.

Με βάση το προτεινόμενο πλαίσιο τιμολόγησης, οι τιμές θα μεταβάλλονται ανά 15 λεπτά, ανά 30 ή 60 λεπτά και θα καθορίζονται από την τιμή της χονδρικής αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας

Αποζημίωση $2,78 εκατ. σε 28χρονη νταντά από την Κολομβία - Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα σε ανιχνευτή καπνού

Laver Cup: Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε την ανατροπή και έκανε τον Τσιτσιπά να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο με την Team Europe
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr