Το κίνημα των αλμυρών κοκτέιλ στα μπαρ

Πώς τα αλμυρά κοκτέιλ κυριάρχησαν στα μπαρ από το Λονδίνο ως τη Νέα Υόρκη

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 οι μπάρμαν σέρβιραν πολύχρωμα, γλυκά κοκτέιλ και το cosmopolitan βασίλευε στα μπαρ του Μανχάταν. Ύστερα ήρθε το κίνημα των craft κοκτέιλ με ηγετική φιγούρα τον celebrity bartender Dale DeGroff του Rainbow Room αλλά και όλους όσους βρέθηκαν πίσω από την μπάρα του θρυλικού Milk & Honey που αναβίωσε την ατμόσφαιρα των speakeasy μπαρ – εκεί επινοήθηκαν κοκτέιλ όπως το Gold Rush και το Greenpoint.

Από τότε, τα φρέσκα υλικά και τα υψηλής ποιότητας ποτά δεν σταμάτησαν να αποτελούν προϋπόθεση για ένα καλό κοκτέιλ και οι τάσεις να εξελίσσονται. Aρκεί μια ματιά στη λίστα του World’s 50 Best Bars για να αντιληφθεί κάποιος ότι η σκηνή των κοκτέιλ μπαρ ακμάζει από τη Βαρκελώνη ως το Όσλο και το Μέξικο Σίτι και οι mixologist απολαμβάνουν αναγνώριση παρόμοια με εκείνη των βραβευμένων σεφ.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr