Ρύθμιση-κλειδί ξεμπλοκάρει τις «παγωμένες» και ξεχασμένες μεταβιβάσεις ακινήτων

Ρύθμιση-κλειδί ξεμπλοκάρει τις «παγωμένες» και ξεχασμένες μεταβιβάσεις ακινήτων

Τα οφέλη και τα «ψιλά γράμματα»

ktiria_enfia
Ανάσα ανακούφισης για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει η νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά τις μεταβιβάσεις ακινήτων, δίνοντας λύσεις σε αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και κληρονομιές που είχαν «παγώσει» επειδή ο πολιτικός μηχανικός μέτρησε διαφορετικά το ακίνητο από ό,τι είναι καταγεγραμμένο στο συμβόλαιο!

Όπως είναι γνωστό, οι διαφορές στα τετραγωνικά που αναγράφονται στα συμβόλαια σε σχέση με τις μετρήσεις των πολιτικών μηχανικών για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας του ακινήτου αποτελούσαν σημαντικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση πολλών μεταβιβάσεων.

Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα μονομερών διορθώσεων ιδιοκτησιακών τίτλων και πράξεων σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας. Διορθώσεις, δηλαδή, που θα μπορούν να γίνονται μονομερώς από τους πολιτικούς μηχανικούς, χωρίς να απαιτείται η εμπλοκή προηγούμενων ιδιοκτητών, γειτόνων ή διαχειριστών.

Συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις όπου η επιφάνεια του ακινήτου διαφέρει μεταξύ του συμβολαίου και των μετρήσεων του πολιτικού μηχανικού για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, η μεταβίβαση δεν θα εμποδίζεται. Η διαδικασία θα προχωρά με απλή διόρθωση του συμβολαίου από τον πολιτικό μηχανικό. Εάν η απόκλιση μεταξύ της επιφάνειας που αναγράφεται στο συμβόλαιο και της επιφάνειας που μετρήθηκε είναι κάτω του 2%, τότε η μεταβίβαση θα προχωρά άμεσα χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στα συμβόλαια.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το τέλος της εβδομάδας - Τι είναι ο εμποδιστής αντικυκλώνας που έρχεται τον Οκτώβριο

Στιγμές τρόμου για ψαρά με καγιάκ στην Ισπανία όταν τον περικύκλωσε σφυροκέφαλος καρχαρίας - Δείτε πώς τον έδιωξε


«Δείξε τους πώς γίνεται» γράφουν για την ερμηνεία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη στον Τιμωρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης