Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με το βλέμμα στις 1.450 μονάδες

Διατηρείται το ανοδικό μομέντουμ με ώθηση από τις τράπεζες και το ευνοϊκό κλίμα στο εξωτερικό

«Πλώρη» για τις 1.450 μονάδες βάζει σήμερα (24/9) το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συνεχίζει σε ανοδική ρότα μετά το αγοραστικό ξέσπασμα της Δευτέρας. Ευνοϊκό είναι επίσης το κλίμα στο εξωτερικό, καθώς ορισμένοι δείκτες σε Wall Street (Dow Jones, S&P 500) και Ευρώπη (DAX) «φλερτάρουν» με νέα ρεκόρ.

Ειδικότερα, στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,66% και διαπραγματεύεται στις 1.452,02 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.445,35 (χαμηλό ημέρας) και των 1.452,32 μονάδων (υψηλό ημέρας). Οι τράπεζες συντηρούν με τα κέρδη τους το θετικό μομέντουμ, με την Εθνική να ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά. Ισχυρή άνοδο καταγράφουν, μεταξύ άλλων, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, η Σαράντης, η Metlen, η Intralot και ο ΑΔΜΗΕ.

Μετά τη διάσπαση των 1.435 μονάδων, που είχαν αποδειχθεί ανθεκτικό σημείο αντίστασης, πλέον στόχος είναι η υπέρβαση των 1.450 μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι το φετινό ρεκόρ και ταυτόχρονα υψηλό 13 ετών του Χ.Α. εντοπίζεται λίγο πάνω από τις 1.500 μονάδες. Καλύτερη η εικόνα της Αθήνας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αγορές, οι οποίες διατήρησαν -ως επί το πλείστον- το θετικό τους πρόσημο και παρέμειναν σε τροχιά ρεκόρ.

Παράλληλα, οι επενδυτές άρχισαν να ενεργοποιούνται, όπως αποτυπώθηκε και στην χθεσινή αύξηση του τζίρου. Η συναλλακτική δραστηριότητα έφτασε τα 129 εκατ. ευρώ, πάνω από τον μέσο όρο 100 ημερών των 117 εκατ. ευρώ, με τις συστημικές τράπεζες να αντιπροσωπεύουν πάνω από 45% της αξίας συναλλαγών. Αξίζει να επισημανθούν και οι κινήσεις ωραιοποίησης των επενδυτικών χαρτοφυλακίων (window dressing), καθώς διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του 9μήνου.

Στο επίκεντρο συνεχίζει να βρίσκεται η Εθνική και σε ό,τι αφορά το placement, το ΔΣ του ΤΧΣ είναι έτοιμο να οριστικοποιήσει έως την ερχόμενη Κυριακή το εύρος τιμών για τη διάθεση του 10% των μετοχών της ΕΤΕ (από το σύνολο της συμμετοχής του που ανέρχεται στο 18,39%), με δυνατότητα αύξησης στο 12%. Το ΔΣ εξετάζει επίσης την αύξηση της περιόδου lock-up σε 1 έτος έναντι 6 μηνών, που προβλεπόταν στο προηγούμενο placement. Το ενημερωτικό δελτίο πρόκειται να υποβληθεί σήμερα, με στόχο το βιβλίο προσφορών να ανοίξει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Με το Global Citizen 2024 βραβεύτηκε ο Μητσοτάκης: «Αυτό το βραβείο ανήκει κυρίως στον ελληνικό λαό»

Άγρια νύχτα στον Λίβανο: Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις σε στόχους της Χεζμπολάχ, στους 500 οι νεκροί, χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν

Survivor: Η μεγάλη επιστροφή της Εκατερίνα και οι μάχες για τις προμήθειες και την ομελέτα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr