Wall Street: Νέα άνοδος στους δείκτες κόντρα στην πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Οι βασικοί δείκτες κατάφεραν να αποτινάξουν τις οικονομικές ανησυχίες μετά τα απαισιόδοξα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη - Ξεχώρισε η Nvidia με άλμα 4% στη μετοχή

Σε ανοδικό ρυθμό έστω και μικρό συνέχισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τρίτη και αποτίναξαν την αδύναμη μέτρηση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ με κύριο οδηγό την απότομη άνοδο των μετοχών της αγαπημένης εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Nvidia με άλμα άνω του 4% μαζί με το ευρύτερο πεδίο των μετοχών chip. Το άλμα της μετοχής ήρθε μετά τις δηλώσεις του CEO της Nvidia ότι πλέον έχει ολοκληρώσει την πώληση μετοχών. Ήταν εμφανές άλλωστε στο ταμπλό η προσπάθεια καθώς ο Dow και ο S&P 500 παρέμεναν συνεχώς οριακά στο πράσινο ανεβάζοντας ρυθμούς μόνο λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο ενώ ο Nasdaq αντίθετα ξεχώρισε με σταθερή αλλά όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο .

Στο κλίμα αυτό στο ταμπλό ο Dow Jones σημείωσε μικρή άνοδο κατά 0,22% φτάνοντας τις 42.218 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 αυξήθηκε κατά 0,25% στις 5.732 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ακόμα πιο ψηλά με άνοδο 0,56% έφτασε στις 18.074 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς κινείται με μικρή πτώση στο 3,73%, όπως και του 2ετούς στο 3,544%.

Η άγορα μετά από τις αισιόδοξες ενέργειες της Fed με τα επιτόκια αλλά και θετικές οικονομικές εκθέσεις ήρθε αντιμέτωπη την Τρίτη με τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ο οποίος υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση ενός μήνα εδώ και τρία και πλέον χρόνια, φθάνοντας στο 98,7 για τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν μέτρηση 104.

Η έκθεση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη επισήμανε ανησυχίες για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, ενώ τα στοιχεία για τη μεταποίηση ήταν επίσης ασθενέστερα του αναμενόμενου.

Τα στοιχεία ήρθαν να προστεθούν στην προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, ότι η γεωπολιτική αστάθεια «χειροτερεύει» και αποτελεί τον «μεγαλύτερο κίνδυνο». Ο Ντάιμον πρόσθεσε ότι το ανησυχητικό σκηνικό θα μπορούσε να επηρεάσει «την κατάσταση της οικονομίας» που κινείται προς τα εμπρός.

«Ουσιαστικά, όταν τα παίρνετε και τα δύο μαζί, διατηρούν το τείχος της ανησυχίας χτισμένο», δήλωσε ο ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Evercore ISI, Julian Emanuel, στην εκπομπή “Squawk on the Street” του CNBC την Τρίτη. «Θα ανησυχούσαμε περισσότερο αν αρχίζαμε να ακούμε ότι όλα είναι υπέροχα όλα είναι ρόδινα».

Οι κινεζικές μετοχές ξεχώρισαν την Τρίτη μετά τις προσπάθειες τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης που ανακοινώθηκε από το Πεκίνο. Οι μετοχές των εισηγμένων στις ΗΠΑ Alibaba και JD.com σημείωσαν άνοδο 5% και 8% αντίστοιχα. Η βιομηχανική μετοχή της Caterpillar σημείωσε άνοδο άνω του 3%.

Οι βασικοί δείκτες πάντως οδεύουν προς το τέλος του μήνα καταγράφωντας σταθερά κέρδη. Ο Dow σημειώνει άνοδο 1,3% τον Σεπτέμβριο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν αυξηθεί κατά 1,3% και 1,9%, αντίστοιχα. Ορισμένα από αυτά τα κέρδη προέρχονται καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα χαμηλότερα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα οδηγήσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα ενισχύσουν τα κέρδη.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας εισέβαλε στο Αλεξάνδρα, άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

Οι θησαυροί των ναζί που ακόμη αγνοούνται: Η τράτα στη Φοινικούντα, τα κιβώτια της «Αλεπούς της Ερήμου» και το τρένο με τους 300 τόνους χρυσού

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Ερντογάν: Ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr