ΑEGEAN: Εκκίνηση για τη νέα τεχνική Βάση στο «Ελ. Βενιζέλος» με την επένδυση των 140 εκατ.

ΑEGEAN: Εκκίνηση για τη νέα τεχνική Βάση στο «Ελ. Βενιζέλος» με την επένδυση των 140 εκατ.

Πρόκειται για ένα πράσινο hangar που φιλοξενεί τις υπηρεσίες συντήρησης και ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας με 4 προσομοιωτές

aegean-hangar
Στο επόμενο βήμα στο κομμάτι της αεροπορικής εκπαίδευσης περνά η AEGEAN με τη νέα τεχνική βάση και το εκπαιδευτικό κέντρο στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης των 140 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2023 και υλοποιείται τώρα.

Η νέα τεχνική βάση, ανοίγοντας τις πόρτες της χθες (24/9), έκανε την «ανεπίσημη πρώτη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης στη σχετική παρουσίαση για το έργο που υλοποιήθηκε μετά από μια πολύ εκτεταμένη ανακατασκευή του παλαιού υπόστεγου της παλιάς Ολυμπιακής.

Το άδειο και εγκαταλελειμμένο για πάνω από 12 χρόνια βιομηχανικό κτίριο μεταμορφώθηκε πλήρως, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η ενεργειακή του αναβάθμιση με την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 25.000 τετραγωνικών μέτρων δημιουργώντας το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε οροφή στην Ελλάδα με δυνατότητα παραγωγής 3 MW ισχύος, 4,5 GWh ενέργειας σε ετήσια βάση, ικανής να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε λειτουργία.

«Πρόκειται για ένα πράσινο hangar που φιλοξενεί τις υπηρεσίες συντήρησης που εκτελούμε τόσο για εμάς, όσο και πλέον για τρίτους και ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας με 4 προσομοιωτές, οι οποίοι θα γίνουν 7 στην πλήρη ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια», δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στο Τελ Αβίβ και αναχαιτίστηκε - Σειρήνες στην πρωτεύουσα του Ισραήλ

Έρχονται αυτόματα πρόστιμα από την εφορία χωρίς… εξηγήσεις - Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο

Το παρασκήνιο του love is in the air ανάμεσα σε Μασκ και Μελόνι στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης