Εμάνουελ Γκριμάλντι: Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε στη ναυτιλία είναι ένας εμπορικός πόλεμος

Εμάνουελ Γκριμάλντι: Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε στη ναυτιλία είναι ένας εμπορικός πόλεμος

O αυξανόμενος προστατευτισμός δημιουργεί μεγαλύτερη πολυπλοκότητα για τη βιομηχανία μας και κόστος για τους πελάτες μας είπε μεταξύ άλλων ο Ιταλός πλοιοκτήτης στο 14ο Annual Capital Link

rimaldi
“Η γεωπολιτική ένταση δεν είναι το μόνο πράγμα που μας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα, αν και σίγουρα ένα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο αυξανόμενος προστατευτισμός δημιουργεί επίσης μεγαλύτερη πολυπλοκότητα για τη βιομηχανία μας και κόστος για τους πελάτες μας”. Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από τον Εμάνουελ Γκριμάλντι στο πλαίσιο του 14ου Annual Capital Link που διοργάνωσαν ο Νίκος και η Όλγα Μπορνόζη.

“Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι ένας εμπορικός πόλεμος. Ο προστατευτισμός βρίσκεται σε άνοδο. Και τίποτα δεν είναι πιο μεταδοτικό από τον προστατευτισμό” επεσήμανε και προσέθεσε:

“Εμείς – συλλογικά – πρέπει να υιοθετήσουμε μια προληπτική προσέγγιση για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κίνηση προς την κατεύθυνση του αυξανόμενου προστατευτισμού. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι χώρες σε όλα τα επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης θα ήταν σε καλύτερη θέση αν γίνονταν έστω και μέτριες μειώσεις στα υφιστάμενα εμπόδια.

Σε μια μελέτη της ICS του 2021, αποδείχθηκε σαφώς ότι ένα χαμηλότερο επίπεδο εμπορικών περιοριστικών μέτρων που επηρεάζουν τις θαλάσσιες μεταφορές θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ ορισμένων οικονομιών έως και κατά 3,4% – αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης