Τέλη κυκλοφορίας 2025: Έρχονται κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας

Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων - Από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα είναι υποχρεωτική η ασφάλιση των οχημάτων και για φυσικές καταστροφές

Χωρίς αλλαγές αναμένεται να εκδοθούν σε περίπου 1,5 μήνα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2025, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό που ενδέχεται να αλλάξει από φέτος - σύμφωνα με πληροφορίες - είναι ότι  τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με την καθυστέρηση στην πληρωμή των τελών.

Φέτος λοιπόν, θα ισχύσει μια μεγάλη αλλαγή που έχει να κάνει με την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2025 καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η κλιμακωτή επιπλέον χρέωση σε περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας καθώς καταργήθηκαν οι δωρεάν παρατάσεις που έδινε το ΥΠΕΘΟ κάθε χρόνο.

Ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη πιάσει δουλειά και έχει αναλάβει το έργο της αναμόρφωσης και επικαιροποίησης του πλαισίου των τελών κυκλοφορίας των επιβατηγών ΙΧ, τη διατύπωση απόψεων σχετικά με κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, την επεξεργασία και μελέτη των νέων τεχνολογικών οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντολογικών εξελίξεων καθώς και των όρων, προϋποθέσεων και κριτηρίων διαμόρφωσης του κόστους των τελών.

Με τις αλλαγές που προωθούνται, στόχος είναι ο εξορθολογισμός των προστίμων και ταυτόχρονα η διασφάλιση εσόδων ύψους 1,2 δις. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας.


Τι αναμένεται να αλλάξει για τα πρόστιμα σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο mycar

Καταβολή τελών: μέχρι 31/12/2024

-Θα καθιερωθεί νέο ποινολόγιο για μη έγκαιρη καταβολή

Α) Πληρωμή εντός Ιανουαρίου προσαύξηση 25%

Β) Πληρωμή εντός Φεβρουαρίου προσαύξηση 50%

Γ) Πληρωμή από 1η Μαρτίου και μετά προσαύξηση 100%  

Οι φυσικές καταστροφές φέρνουν τη νέα υποχρεωτική ασφάλιση για τα αυτοκίνητα

Την ίδια ώρα, υποχρεωτική ασφάλιση ΙΧ και επαγγελματικών οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών «προανήγγειλε» το κυβερνητικό επιτελείο στις αρχές του μήνα από την 88η ΔΕΘ, με ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2025.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις, σεισμούς, φωτιές και χαλαζοπτώσεις.






Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Τουρκία - Καμία λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν - Δείτε τα γκολ

Η Ναόμι Κάμπελ έπαιρνε λεφτά για φιλανθρωπίες και τα «έτρωγε» σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σπα και… τσιγάρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr