Ξεκινά το 2ο Πρόγραμμα eLearning «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Χρηματοοικονομική Υπευθυνότητα»

Η doValue στοχεύει στην ουσιαστική ενδυνάμωση των νέων με γνώσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να χαράξουν ένα βιώσιμο οικονομικό μέλλον

Sponsored Content

Ίσως ο «χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός» να είναι ένας όρος άγνωστος στους πολλούς, αλλά μας αφορά όλους. Δεν πρόκειται για κάποια δυσνόητη έννοια αφού αφορά την ορθή διαχείριση των χρημάτων μας στην καθημερινότητά μας, έτσι ώστε να ελέγχουμε αποτελεσματικά το οικονομικό μας άγχος. Καθώς η σύγχρονη πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί από παγκόσμιες οικονομικές αλλαγές και διαρκείς προκλήσεις, ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός, δηλαδή η ικανότητα κατανόησης οικονομικών εννοιών, διαχείρισης των χρημάτων μας, και λήψης ενημερωμένων οικονομικών αποφάσεων, είναι εργαλείο επιβίωσης και ευημερίας.

Παρόλο που τα οφέλη του βοηθούν να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών, τα στατιστικά δεδομένα σχετικά με την οικονομική παιδεία δεν είναι ενθαρρυντικά. Τα στοιχεία που προκύπτουν από μεγάλη πρόσφατη έρευνα καταδεικνύουν την έλλειψη χρηματοοικονομικών γνώσεων σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. σε αυτό το πεδίο, κάτι που υποδηλώνει ένα έλλειμμα βασικών δεξιοτήτων για όλους τους πολίτες αλλά και για τους νέους της χώρας που θα κληθούν να διαχειριστούν το μέλλον τους.

Η doValue, μια εταιρεία πρωτοπόρος στο χώρο της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναγνωρίζει την οξύτητα του ζητήματος και μέσω του Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας (doValue doResponsible Financial Center) στοχεύει στην ουσιαστική ενδυνάμωση των νέων. Ο στόχος είναι να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να παίρνουν σωστές οικονομικές αποφάσεις αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και χαράσσοντας ένα βιώσιμο οικονομικό μέλλον.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο 2ο Πρόγραμμα e-Learning
Η doValue και το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας – doResponsilbe Financial Center σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαου Δ. Φίλιππα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 1ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος ξεκινάει το 2ο Πρόγραμμα e-Learning διάρκειας 2 μηνών, με θεματική τον “Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό και Χρηματοοικονομική Υπευθυνότητα” και έναρξη μαθημάτων την Δευτέρα 21/10/2024.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους, 18-25 ετών, κυρίως φοιτητές ανεξαρτήτως κλάδου σπουδών ή σχολής. Το πρόγραμμα χορηγείται δωρεάν και η επιτυχής παρακολούθηση θα επιβραβευθεί με αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής υποψηφίων:
-Υποβολή αιτήσεων από 19/9/2024 έως 30/9/2024 εδώ
-Ο αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται στους 50. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τη σειρά υποβολής.

Δείτε περισσότερα στο video επικοινωνίας του προγράμματος




Σφαιρική ενημέρωση για όλους
Η οικονομική παιδεία και η καλλιέργεια σωστών συνηθειών μας βοηθούν να να αποκτήσουμε οικονομική υγεία. Σε αυτή την κατεύθυνση και φροντίζοντας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση, το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας της doValue Greece – μετά τις δύο πρώτες εκδόσεις των newsletters με θέμα «Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός & Χρηματοοικονομική Υπευθυνότητα», φέρνει την 3η έκδοση, με θέμα «Η Αποταμίευση και η αξία της»

Πρόκειται για πρωτότυπο ψηφιακό υλικό υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Nικόλαου Δ. Φίλιππα. Στο τεύχος αυτό αναλύονται σημαντικά θέματα και απαντώνται ερωτήματα τόσο για την σημαντικότητα όσο και για την αξία της αποταμίευσης.

Η αποταμίευση στις μέρες μας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αφού μια σειρά από οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς, ψυχολογικούς, αλλά και βιολογικούς παράγοντες ευνοούν την υπερκατανάλωση και την υπερχρέωση. Υπάρχουν όμως μερικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να καλλιεργήσουμε αυτή την ευεργετική συνήθεια που προσφέρει πολλά οφέλη. Στην 3η έκδοση των newsletters ενημερωνόμαστε για αυτά τα βήματα, γνωρίζουμε 7 σημαντικούς λόγους για τους οποίους χρειαζόμαστε όλοι την συστηματική αποταμίευση και μαθαίνουμε από πού προέρχεται ο όρος “piggy bank” και πώς τελικά κατέληξε το γουρούνι-κουμπαράς να γίνει συνώνυμο της αποταμίευσης.

Ακόμη, στα podcasts του Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας της doValue Greece, συνεχίζονται οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις με σημαντικούς ανθρώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ευρύτερου χρηματoοικονομικού περιβάλλοντος, ώστε να ανακαλύψουμε όλοι την δύναμη της οικονομικής επίγνωσης και να αποκτήσουμε χρηματοοικονομική υπευθυνότητα (περισσότερα στο κανάλι στο YouTube).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr