Επιασε «ταβάνι» η προσφορά στα ελληνικά «Airbnb» τον Αύγουστο με σχεδόν 233.000 καταλύματα

Εστω κι αν τα καταλύματα φέτος πανελλαδικά ήταν σχεδόν 25.000 περισσότερα σε αριθμό σε σύγκριση με πέρυσι, η πληρότητα διατηρήθηκε στο 59% υποδηλώνοντας και την υψηλή ζήτηση στην αγορά

Σταθερή πληρότητα αλλά με κατά πολύ μεγαλύτερη την προσφορά των καταλυμάτων για τον Αύγουστο παρουσίασε η αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα για το μήνα Αύγουστο, στην αιχμή της θερινής σεζόν, αποτυπώνοντας και τη μεγάλη ζήτηση για τα καταλύματα που μισθώνονται μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Iνστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) από τα δεδομένα της εξειδικευμένης εταιρείας Lighthouse, συνολικά ανά την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2024, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα όπου παρατηρήθηκε μείωση, τα καταλύματα συνέχισαν να αυξάνονται:

Συγκεκριμένα φέτος άγγιξαν τις 233 χιλ., παρουσιάζοντας ελαφριά άνοδο σε σύγκριση με τον Ιούλιο και σημειώνοντας αύξηση κατά επιπλέον 25 χιλ. σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023. «Το α’ εξάμηνο του 2024 παρατηρείται μια σαφής τάση σταθερής αύξησης στον αριθμό των καταλυμάτων σε σύγκριση με το 2023. Ωστόσο, η τάση αυτή επιβραδύνεται την περίοδο Ιούλιου-Αυγούστου, γεγονός που υποδηλώνει την κορύφωση της προσφοράς», όπως επισημαίνεται σχετικά.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άμεση ανάλυση: Η ακέφαλη Χεζμπολάχ σέρνει σε ολοκληρωτικό πόλεμο το Ιράν

Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο - Νεκρός 22χρονος μοτοσικλετιστής

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια Οκτωβρίου - Σταθερές ή και μειωμένες οι τιμές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr