Οι βιομηχανίες που ρήμαξαν – Τα λουκέτα και οι πλειστηριασμοί για τα ακίνητα τους

Το συγκρότημα της πάλαι ποτέ κραταιάς Ελφίκο, της Amasa Hellas, της Σουλιώτης, της Φωτομάτικ, της «3 Guys», αλλά και της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος περιλαμβάνονται σε όσα θα βγουν στο σφυρί

Τα βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα κυριαρχούν αυτή την εβδομάδα στο πεδίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Έτσι στα περισσότερα από 1.600 σφυριά που αναμένεται να χτυπήσουν από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το συγκρότημα της πάλαι ποτέ κραταιάς Ελφίκο, της Amasa Hellas, της Σουλιώτης Α.Ε., της Φωτομάτικ Α.Ε., της «3 Guys», αλλά και της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος.

Η Ελφίκο

Για τέταρτη φορά σε πλειστηριασμό, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, οδηγείται το μεγάλο βιομηχανικό ακίνητό της Ελφίκο στο Σχηματάρι. Το πρώτο σφυρί για την κραταιά κάποτε εταιρεία των οικογενειών Κουκουλία και Ουραηλίδη, χτύπησε στις 15 Νοεμβρίου 2023 αλλά ήταν… άσφαιρο ελλείψει πλειοδοτών. Το δεύτερο, μια εβδομάδα αργότερα, στις 22 Νοεμβρίου 2023, ανεστάλη λόγω αποχής των συμβολαιογράφων. Το τρίτο χτύπησε στις 28 Ιουνίου, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι, το βιομηχανικό ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει ξανά σε πλειστηριασμό, στις 4 Οκτωβρίου 2024, με επισπεύδουσα την doValue και με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 2.369.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά ένα εργοστάσιο επεξεργασίας υφασμάτων στη θέση «Παληάμπελα», στο 62ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, επί της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr