Χρηματιστήριο Αθηνών: Εικόνα σταθεροποίησης στο φινάλε του Σεπτεμβρίου

Όλα τα βλέμματα στο placement της Εθνικής Τράπεζας - Τελευταία ημέρα δημοσίευσης εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων για τις εισηγμένες

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η εγχώρια αγορά στην τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και του 9μήνου, διατηρώντας την επαφή της με τις 1.470 μονάδες. Το placement της Εθνικής Τράπεζας μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με τους επενδυτές να προχωρούν παράλληλα σε κινήσεις ωραιοποίησης των χαρτοφυλακίων τους (window dressing).

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (30/9) ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά κατά -0,04% στις 1.468,17 μονάδες, κινούμενος σε στενό εύρος τιμών και συγκεκριμένα μεταξύ των 1.466,74 (χαμηλό ημέρας) και των 1.468,91 μονάδων (υψηλό ημέρας). Πάνω από τα 7,9 ευρώ διαπραγματεύεται η μετοχή της ΕΤΕ, καταγράφοντας άνοδο κοντά στο +1%.

Αφιερωμένη στην Εθνική Τράπεζα είναι η τρέχουσα εβδομάδα, καθώς σήμερα ξεκίνησε το placement για το 10% των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης και της διάθεσης μετοχών στην ελληνική αγορά. Η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί με ελάχιστο ή μηδενικό discount σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στα 7,844 ευρώ (από 7,3 ευρώ έως 7,95 ευρώ το εύρος).

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου, καθώς λήγει η σχετική προθεσμία. Η πλειοψηφία των εισηγμένων παρουσίασε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι αναβαθμίζουν -κατά κύριο λόγο- τις τιμές στόχους.

Νέα αναβάθμιση βλέπει η Goldman Sachs για την Ελλάδα, καθώς οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου θεωρούν ότι η εγχώρια οικονομία είναι καλά τοποθετημένη για να κερδίσει ένα πρόσθετο upgrade στις επόμενες αξιολογήσεις, από τον Οκτώβριο έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί - Εξετάζουν αν πρόκειται για τους αγνοούμενους

Το Ισραήλ «χτύπησε» στο κέντρο της Βηρυτού - Στόχος σπίτι που έμεναν «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τρεις νεκροί

Θρίαμβος της ακροδεξιάς στην Αυστρία: Συναγερμός για την Ευρώπη, λέει η Επιτροπή Άουσβιτς - Πώς είδε ο Τύπος το αποτέλεσμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr