Αττική Οδός: Στη Βουλή άμεσα η νέα σύμβαση παραχώρησης, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Στα €2,5 τα διόδια, απαλλαγή για οχήματα ΑμεΑ

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «ο νέος παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την πληρή λειτουργία και συντήρηση ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες»

Άμεσα θα συζητήσει η Βουλή τη νέα συμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού για 25 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως υπενθύμισε «είναι το υψηλότερο αντίτιμο στην ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ, 3,227 δισ. ευρώ, που θα διατεθούν για τη μείωση του δημοσίου χρέους».

Υπενθυμίσε, επίσης, ότι βάσει της νέας σύμβασης «τα διόδια στην Αττική Οδό μειώνονται από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ ενώ θα απαλλάσσονται και οχήματα που ανήκουνε σε άτομα με αναπηρία».

Παράλληλα, τόνισε ο πρωθυπουργός, «ο νέος παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την πληρή λειτουργία και συντήρηση ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, τέλος, ότι «ως αποτέλεσμα της αναδιαπραγμάτευσης για την χρηματοδότηση στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου μειώνεται κατά 3 ευρώ το κόστος των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός-Κλιδί στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Μια μείωση που θα ισχύσει έως το τέλος του 2025».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr