ΔΕΗ: Γίνεται… τράπεζα και βάζει πόδι στις ηλεκτρονικές πληρωμές με τη σύσταση νέας θυγατρικής εταιρείας

ΔΕΗ: Γίνεται… τράπεζα και βάζει πόδι στις ηλεκτρονικές πληρωμές με τη σύσταση νέας θυγατρικής εταιρείας

Ανοίγει ο δρόμος για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω της ΔΕΗ e-Μοney services

deh_34_2-1_jpg-1
Μετά την οπτική ίνα στις τηλεπικοινωνίες, την είσοδο στα Data Center και τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και το μεγάλο άνοιγμα στις ΑΠΕ με τα απανωτά deals, η ΔΕΗ συνεχίζει να βομβαρδίζει την αγορά με νέες δραστηριότητες και να σπέρνει καρπούς που θα μπορέσουν να γεννήσουν νέα έσοδα από υπηρεσίες που δεν εντάσσονται στις core business της Επιχείρησης.

Το νέο βήμα γίνεται στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών υπακούοντας στη στρατηγική του τεχνολογικού provider που υιοθετεί μεθοδικά η ΔΕΗ αλλά και στην ανάπτυξη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για τις οποίες άνοιξε ο δρόμος με την απόκτηση της Κωτσόβολος.

Στις 28 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ, η σύσταση της νέας θυγατρικής της, με την επωνυμία ΔΕΗ e-Μοney services. Η εταιρεία θα εδρεύει στο Μαρούσι και θα έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 42 εκατομμύρια.

Η ΔΕΗ e-Μοney services θα λειτουργεί ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος στα πρότυπα του payze του ΟΤΕ, με στόχο να εκμεταλλευτεί ένα ευρύ πελατολόγιο που στην Ελλάδα διαθέτει 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και άλλα 3,1 εκ. στην Ρουμανία (μετά την εξαγορά της ENEL) καθώς και ένα ευρύ πελατολόγιο στο retail μέσω της Κωτσόβολος με την οποία η ΔΕΗ μπήκε στην χορήγηση δανείων.

Διαβάστε πρισσότερα στο 
newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης