Ο «ανεξάρτητος τραπεζίτης» και το ημίψηλο της Εθνικής Τράπεζας, η επιστροφή του Ιβάν στην ντάτσα του, τα εξώδικα της Viva και η μεγάλη μπουκιά

Ο «ανεξάρτητος τραπεζίτης» και το ημίψηλο της Εθνικής Τράπεζας, η επιστροφή του Ιβάν στην ντάτσα του, τα εξώδικα της Viva και η μεγάλη μπουκιά

-Χαίρετε, πριν πάμε στα… τετριμμένα της ημέρας, μια απλή παρατήρηση, να συμφωνήσουμε ότι είτε έχεις κλιματική αλλαγή είτε δεν έχεις, δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικό για μια κυβέρνηση να καίγονται Οκτώβριο μήνα

DARKROOM_FIN
-τρεις μέρες τώρα- από την Κυριακή το πρωί 42.000 στρέμματα στην Κορινθία, να έχουμε δυο νεκρούς οικογενειάρχες και (άγνωστο πόσα) καμένα σπίτια. Κάτι πήγε στραβά έτσι και κάποιος πρέπει να βγει να το εξηγήσει.

Βία ανηλίκων

-Λοιπόν, αρκετή κουβέντα έγινε χθες μέσα στο υπουργικό για την έκρυθμη κατάσταση με τη βία των ανηλίκων που πήρε το Σαββατοκύριακο χαρακτηριστικά ανοιχτού πολέμου μέσω TikTok. Ο Χρυσοχοΐδης μίλησε χθες το πρωί, πριν από το υπουργικό, με την πλατφόρμα TikTok, για να κατέβουν τα βίντεο με την ευθεία προτροπή σε βία. Μετά την εισήγηση του Μητσοτάκη, άνοιξε μια ευρεία κουβέντα για το πώς θα γίνει μια αποτελεσματική προσέγγιση που να εμπλέκει τους γονείς, αλλά και τις ψηφιακές πλατφόρμες που θα πρέπει να περιορίζουν τη δραστηριότητα των ανηλίκων. Σε αυτή τη λογική, η εισήγηση του υπουργείου Δικαιοσύνης να κατέβει και το ηλικιακό όριο αναμόρφωσης από τα 15 στα 14 έτη δεν προκρίθηκε, αν και θα υπάρξουν αναμορφωτικά μέτρα για εφήβους που θα συλλαμβάνονται. Το πρόβλημα, πάντως, είναι σύνθετο, έλεγαν εντός του υπουργικού, και δεν λύνεται απλά με απαγορεύσεις και ποινές.

Πρώτα Ρηγίλλης, μετά οι βουλευτές

Κλείσιμο
-Δεν καλεί σήμερα, εν τέλει, τους βουλευτές της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα "χαλαρό" ποτό, παρά τον αρχικό σχεδιασμό. Αυτός τροποποιήθηκε, καθώς ο Κ.Μ θέλει να γίνει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για το event στη Ρηγίλλης την ερχόμενη Παρασκευή και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προσέλευση. Αυτό απαιτεί βεβαίως και την κινητοποίηση του μηχανισμού, ενώ αντίστοιχο ραντεβού με αυτό της ΝΔ δίνει το Σάββατο και η ΟΝΝΕΔ στον "Ελληνικό Κόσμο". Εκκρεμεί η απάντηση των πρώην πρωθυπουργών για το αν θα πάνε στη Ρηγίλλης. Το "ποτό", πάντως, θα γίνει, ενδεχομένως από βδομάδα στο Μαξίμου.

Νέα εκπρόσωπος στο ΥΠΕΞ

-Νέο πρόσωπο αναλαμβάνει από σήμερα την ευθύνη της ενημέρωσης των συντακτών που καλύπτουν το ΥΠΕΞ. Ο έμπειρος διπλωμάτης Στράτος Ευθυμίου, που υπηρέτησε για δεύτερη φορά στο ίδιο πόστο, αναμένεται να μετακινηθεί στη θέση του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα. Στη θέση του προάγεται η νυν αναπληρώτριά του, Λάνα Ζωχιού, η οποία επέστρεψε στο υπουργείο μετά τη θητεία της στις ΗΠΑ και στο Ιράν.

Ακριβούλης μας βγήκε ο Μυλωνάς

-Ακριβούλης μας βγήκε ο «ανεξάρτητος τραπεζίτης» Παύλος Μυλωνάς αφού, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία στο placement της Εθνικής Τράπεζας, η μετοχή της… πλασάρεται με ημίψηλο. Πάντως για ανεξάρτητος τραπεζίτης δεν τα πήγε κι άσχημα, τρεις θητείες δεν έκανε στην Εθνική ούτε ο αείμνηστος Θόδωρος Καρατζάς. Αν απορείτε γιατί τον αποκαλώ «ανεξάρτητο τραπεζίτη» σας λύνω την απορία αμέσως, μα γιατί ο ίδιος καυχιέται ότι αυτός δεν εξαρτάται και δεν έχει ανάγκη κανέναν πολιτικό και κανένα κόμμα. «Δεν με νοιάζει εμένα ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε κανένας, εγώ άλλωστε θα είμαι εδώ για καμιά δεκαριά χρόνια», μου είχε πει τον Αύγουστο του 2020 στο γραφείο του. Και πράγματι ο άνθρωπος είχε δίκιο, τέτοια επιτυχία που έχει δεν ξανάγινε, απορώ πώς δεν τον άρπαξε η Goldman Sachs ή η JP Morgan να παρεξηγηθεί η γειτονιά...

Οι εντυπώσεις με την υπερκάλυψη

-Με το placement της Εθνικής η αλήθεια είναι ότι δεν πάμε και τόσο καλά, όσο τουλάχιστον το παρουσιάζουν. Προς Θεού, όχι ότι δεν θα καλυφθεί (και θα υπερκαλυφθεί) η προσφορά, αλλά αυτό είναι απλώς εντυπώσεις χωρίς καμία ουσία. Το πόσες φορές υπερκαλύπτεται η προσφορά δεν έχει σημασία. Το μείζον είναι σε ποια τιμή καλύπτεται. Για παράδειγμα, μπορεί σήμερα να ακούσουμε ότι η ζήτηση έχει φτάσει τις 12 φορές κι έχουν μαζευτεί 9 δισ. Αν όμως τα 8 δισ. από αυτά είναι προσφορές στα 7,30 και το 1 δισ. στα 7,95 ευρώ και αποφασιστεί η διάθεση του 10% να γίνει στα 7,95 ευρώ, τότε βάλτε νερό να βράσει για τα κόλλυβα. Γιατί τότε η πραγματική ζήτηση είναι στα 7,30 που σημαίνει ότι όσοι φορτώθηκαν μετοχές στα 7,95 ευρώ θα χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες για να ξαναδούν την τιμή που αγόρασαν.

Σήμερα το νέο εύρος για Εθνική και το... ανέκδοτο με το premium

-Το γεγονός ότι το ΤΧΣ πουλάει το 10% της Εθνικής και στη συνέχεια κατεβάζει ρολά, δεν ακούγεται και τόσο καλά στα αυτιά της αγοράς, ιδιαίτερα όταν το εύρος για τη μετοχή της ΕΤΕ ξεκινά από τα 7,30 ευρώ και φθάνει με premium (!) στα 7,95 ευρώ. Κι όλα αυτά ενώ χθες η μετοχή έκλεισε στα 7,68 ευρώ. Το μεγάλο εύρος και μάλιστα με premium είναι προφανώς σημαντικό λάθος στη διαδικασία, αποτέλεσμα συμβιβασμών, το οποίο αποκαλύπτει διαθέσεις για την τελική τιμή διάθεσης. Σήμερα βέβαια θα εκδοθεί ανακοίνωση που θα περιορίζει το εύρος στην τιμή διάθεσης, αλλά η αγορά είναι ήδη σε αναμμένα καρφιά. Κατ΄ αρχήν τα λαγωνικά της πιάτσας ξέρουν πως αν ακούσεις την πρώτη ημέρα μεγάλο αριθμό υπερκάλυψης, τότε συνήθως έχουν πλακώσει τα hedge funds και ρίχνουν πιστολιές, δηλαδή μεγάλες εντολές αγοράς που θα φέρουν σύντομα και μεγάλες εντολές πώλησης. Η αγορά στα επίπεδα των 7,30-7,40 ευρώ θα σκουπίσει τη μετοχή της Εθνικής “γιατί αφήνει πάνω στο τραπέζι χρήματα” και για τη συνέχεια. Από εκεί και πάνω όσο ανεβαίνει η τιμή τόσο ζορίζει και αυξάνει η πιθανότητα για ένα διάστημα να ταλαιπωρήσει όχι μόνο τη μετοχή της ΕΤΕ, αλλά και όλο το χρηματιστήριο.

Ο Πρόεδρος Ιβάν ετοιμάζεται για την ντάτσα του

-Δεν ξέρω τι γίνεται με το ΟPEN γιατί Ηλιόπουλος και Νταβιντιάν ακόμη διαπραγματεύονται. Πάντως ο Πρόεδρος Ιβάν περνά την τελευταία εβδομάδα των διακοπτών του στο Πόρτο Καράς και ετοιμάζεται προς το τέλος της εβδομάδας να αναχωρήσει για την ντάτσα του.

Μεγάλη μπουκιά...

-Πέρυσι η διοίκηση των super market ΑΒ είχε καλέσει τους δημοσιογράφους για την ετήσια ενημέρωση στο Βαρούλκο. Πηγαινοέρχονταν οι τσιπούρες κι οι συναγρίδες, με τους καλεσμένους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την περιποίηση, οπότε στέλεχος της ΑΒ είπε αστειευόμενος “καλά, του χρόνου, αν δεν πάμε καλά θα σας πάω για σουβλάκια”. Η φετινή αντίστοιχη πρόσκληση της ΑΒ στον Τύπο πραγματοποιήθηκε στο “ΣΧΕΔΙΑ Ηome”, στην οδό Κολοκοτρώνη, με κάτι πιατέλες σουβλάκια.
Έμπρακτη απάντηση

-Δεν άφησε πολλά περιθώρια στα... παπαγαλάκια της αγοράς ο Εξάρχου της Intrakat με τα αποτελέσματα εξαμήνου. Για πρώτη φορά ενσωματώθηκε πλήρως η ΑΚΤΩΡ στα βιβλία της Intrakat κι όσοι ευαγγελίζονταν δήθεν προβλήματα, πρέπει τώρα να αναζητήσουν άλλα σενάρια. Συγκεκριμένα ο τζίρος αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με πέρυσι - η σύγκριση αφορά τον συνδυασμό Intrakat και ΑΚΤΩΡ - ξεπερνώντας τα 500 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αυξήθηκαν 307% (από 7 εκατ. ευρώ σε 28,5 εκατ.) ενώ τα μικτά κέρδη κατέγραψαν άνοδο 196% και από 17,2 εκατ. αυξήθηκαν στα 50,9 εκατ. Διαψεύστηκαν επίσης κι όσοι έβλεπαν δήθεν ταμειακά θέματα, καθώς η εταιρεία διαθέτει «ζεστό χρήμα» ύψους 114 εκατ. ευρώ. Σημειώστε επιπλέον πως ο CEO της Intrakat ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να παρουσιάσει ένα μεγάλο πλάνο εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου, αλλά και κάτι εξαγορές όπως ακούω κι όχι απαραίτητα στις κατασκευές.

Τα εξώδικα της VIVA

-Ο καυγάς ξεκίνησε με αφορμή την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που επέβαλε τη σύνδεση των POS μηχανημάτων με τα ταμειακά συστήματα και το λογισμικό που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για την έκδοση αποδείξεων. Στο εξής, κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω POS πρέπει να συνδέεται απευθείας με το λογισμικό του επαγγελματία, ώστε να ενημερώνεται άμεσα η Αρχή. Δυο από τις εταιρείες συστημάτων πληρωμών, η Worlline και η Ε Pay, επιδότησαν το ετήσιο κόστος των 20 ευρώ ανά POS που επέβαλαν οι εταιρίες συστημάτων πληρωμών. Οι υπόλοιπες εταιρείες δεν το έπραξαν, οπότε κάποιοι πελάτες για να αποφύγουν το συγκεκριμένο κόστος άλλαξαν εταιρείες πληρωμών. Αυτές οι εξελίξεις προκάλεσαν έκρηξη αντιδράσεων από την πλευρά της VIVA, η οποία δεν ακολούθησε την πολιτική πίεσης που άσκησε ο ανταγωνισμός, αλλά εκτόξευσε για αρχή μια σειρά εξώδικα. Τα πυρά της VIVA δέχθηκαν και οι δυο από τις τρεις εταιρίες software που μεσολαβούν για την προσαρμογή των συνδέσεων και συγκεκριμένα οι SoftOne και Entersoft. Η VIVA να κατηγορεί ότι δεν υφίστανται τεχνικοί περιορισμοί, αλλά ιδιαίτερα εμπορικά συμφέροντα που οδηγούν τους επαγγελματίες σε αλλαγή παρόχου POS για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Τι απαντούν SoftOne και Entersoft

-Στην αντεπίθεση πέρασαν οι SoftOne και Entersoft απαντώντας επίσης με ξεχωριστές εξώδικες δηλώσεις που έχουν αποστείλει στη Viva για τα όσα ισχυρίζεται η εταιρεία τα οποία χαρακτηρίζουν «αόριστα, αβάσιμα, αναληθή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά». Στις εξώδικες δηλώσεις, οι οποίες επίσης έχουν κοινοποιηθεί στην ΑΑΔΕ, το Γραφείο του Υπ. Οικονομικών, τον ΓΓ Εμπορίου, την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς και τις εταιρείας Euronet και Worldline, αναπτύσσονται σειρά επιχειρημάτων ως απάντηση στις καταγγελίες Viva για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Το βασικότερο όμως επιχείρημα σημειώνεται στο παρακάτω απόσπασμα: «Περαιτέρω, μέσω της συνεργασίας μας με τα ιδρύματα πληρωμών Worldline και Euronet/Epay (στην περίπτωση της SoftOne, με τη Euronet/Epay μόνο η Entersoft) τα τελευταία απορρόφησαν το σχετικό κόστος του λογισμικού διασύνδεσης υπέρ των εμπόρων προκειμένου να προωθήσει τις υπηρεσίες του στην αγορά αποδοχής μέσων πληρωμής. Άλλωστε, όπως καλώς γνωρίζετε, προ ολίγων μηνών είχε λάβει χώρα διαπραγμάτευση για αντίστοιχη συνεργασία και με την εταιρεία σας, η οποία όμως δεν τελεσφόρησε.

Μάλιστα, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η εταιρεία σας έχει συνάψει και ανακοινώσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες λογισμικού για την προνομιακή αντιμετώπιση των πελατών τους. Προξενεί συνεπώς ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση πώς μας καλείτε να σταματήσουμε μια πρακτική, η οποία, εκτός του ότι είναι καθόλα νόμιμη και προς το συμφέρον των εμπόρων, εφαρμόζεται από εσάς τους ίδιους». Επιπλέον τα δύο εξώδικα αναφέρουν: «Επιπλέον, ως προς τους παντελώς αόριστους και αβάσιμους ισχυρισμούς σας περί δήθεν εκ μέρους μας εκμετάλλευσης της προθεσμίας διασύνδεσης των εμπόρων με τα τερματικά POS με σκοπό τάχα να εξαναγκαστούν να συμβληθούν με συγκεκριμένους παρόχους πληρωμών, επισημαίνουμε αφενός ότι η Εταιρεία μας κατάφερε να ολοκληρώσει τις διασυνδέσεις με τους βασικούς παρόχους πληρωμών ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2024 αφετέρου ότι είμαστε μέσω του ΣΕΠΕ σε συνεχή επικοινωνία με την ΑΑΔΕ και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου, όποιος πελάτης μας δεν μπορεί τεχνικά να διασυνδεθεί, να εξαιρείται προσωρινά από την καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης ώστε να μην κινδυνεύει με πρόστιμο, ήτοι πράττουμε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που παραπλανητικά επικαλείστε». Πάντως Softone και Entersoft έχουν συνδέσει χιλιάδες εμπόρους με όλους τους παρόχους και φυσικά και με τη Viva. Η συνέχεια στα δικαστήρια, καθώς φαίνεται ότι χτυπάνε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος...

Η μπουνάτσα του Κυριακούλη

-Μπορεί να πηγαίνουμε για νέο ρεκόρ στον τουρισμό, να μην έβρισκες ξαπλώστρα να λιαστείς και στις ελληνικές θάλασσες να υπήρχε... μποτιλιάρισμα από σκάφη, αλλά η Κυριακούλης μάλλον σε άλλα πέλαγα αρμένιζε. Η γνωστή εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της αναψυχής και του τουρισμού, με αιχμή την εκμετάλλευση σκαφών αναψυχής και τη διαχείριση τουριστικών λιμένων (μαρίνες), στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς δεν εμφάνισε απλά ζημιές σε επίπεδο ομίλου και μάλιστα αυξημένες για τη μητρική, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, αλλά και μειωμένα έσοδα. Συγκεκριμένα, για το πρώτο εξάμηνο τα έσοδα της εισηγμένης ήταν χαμηλότερα κατά 4% για τον όμιλο, αλλά για την εταιρεία υποχώρησαν σε ποσοστό 43%. Η διοίκηση αποδίδει αυτή την απογοητευτική επίδοση στο ότι φέτος είχε λιγότερα ναυλοσύμφωνα ανά σκάφος σε σχέση με πέρυσι και οι μισθώσεις ήταν για λιγότερες ημέρες και επίσης στο ότι διέθετε λιγότερα σκάφη προς ναύλωση. Ενδεχομένως το δεύτερο εξάμηνο που περιλαμβάνει και την «καρδιά» του καλοκαιριού οι επιδόσεις να είναι καλύτερες, όμως η εικόνα για τους πρώτους έξι μήνες του έτους δείχνει πως το ιστιοφόρο της Κυριακούλης μάλλον σε μπουνάτσα έπεσε.

Όλος ο καλός ο κόσμος στο Παρίσι

-Το road show που διοργανώνει η ΕΧΑΕ μεθαύριο στο Παρίσι, για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη Société Générale, σημειώνει επιτυχία. Με υψηλές παρουσίες θα εκπροσωπηθούν οι Alpha Bank, Eurobank και Piraeus, η HelleniQ Energy, Metlen, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ. Η Εθνική είχε κατ’ αρχήν εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για συμμετοχή, αλλά προφανώς αυτή την εποχή έχει άλλα τρεχάματα. Πάντως η διοίκηση της ΕΧΑΕ συντονίζεται ήδη με τη Société Générale για να αυξήσει τον αριθμό των αιθουσών για κατ’ ιδίαν συναντήσεις των διοικήσεων των εισηγμένων με επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 Οκτωβρίου, η ΕΧΑΕ διοργανώνει το δεύτερο mid cap road show, στη Φρανκφούρτη. Εκεί έχουν κλείσει ραντεβού οι ΑΔΜΗΕ, Metlen, Austria Card, HelleniQ Energy, Lamda Development, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Premia, Profile, Πλαστικά Θράκης κ.ά. Δύο μήνες αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου, η μεσαία κεφαλαιοποίηση θα ταξιδέψει με το Χρηματιστήριο στη Γενεύη.

H Piraeus βιάζεται

-Η Piraeus επέσπευσε πάλι την ημερομηνία δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου κατά μερικές ημέρες κι έτσι θα επικοινωνήσει τις λογιστικές της καταστάσεις την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, αντί για την προγραμματισμένη 4η Νοεμβρίου. Συνήθως οι εισηγμένες επισπεύδουν τις ανακοινώσεις όταν έχουν κάτι εξαιρετικά καλό να παρουσιάσουν.

Το μοντέλο Βουρλούμη-Τσαμάζ ακολουθεί ο Στάσσης

-Μετά τις ανακοινώσεις της ΔΕΗ περί δημιουργίας της ΔΕΗ e-Money Services, που σηματοδοτεί την πρώτη προσπάθεια εισόδου στον χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών και

-ταυτόχρονα- αξιοποίησης του τεράστιου πελατολογίου της Κωτσόβολος, στην αγορά συζητούν ότι η στρατηγική Γ. Στάσση στη ΔΕΗ μοιάζει πολύ μ’ εκείνη που είχαν ακολουθήσει στον ΟΤΕ οι Βουρλούμης και Τσαμάζ: Επέκταση σε πολλές νέες και διαφορετικές δραστηριότητες, δημιουργώντας πολλαπλές πηγές εσόδων ώστε η μετοχή της ΔΕΗ να καταστεί «all weather stock» σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

Το Χρηματιστήριο στον ίλιγγο της Εθνικής

-Τα 148α γενέθλια του Χρηματιστηρίου της Αθήνας (ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 30 Σεπτεμβρίου 1876) δεν συνοδεύθηκαν από θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη. Η αλήθεια όμως είναι πως ο «δύσκολος Σεπτέμβριος» έκλεισε με μικρά κέρδη +1,45% και +12.28% από την αρχή του έτους. Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών του Σεπτεμβρίου ξεπέρασε τα 109 εκατ. ευρώ και κινήθηκε μέσα στα πλαίσια ολόκληρης της χρονιάς μέχρι σήμερα. Χθες, οι κινήσεις ολόκληρης της αγοράς καθορίζονταν από τις εκτιμήσεις, τις προσδοκίες και τους φόβους γύρω από τη μετοχή της Εθνικής. Η μεγάλη υπερκάλυψη του Βιβλίου Προσφορών οδήγησε πολλούς επενδυτές σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις ως προς την τιμή στην οποία θα πουληθεί το πακέτο του 10%. Γι’ αυτό η μετοχή της ΕΤΕ «πέταξε» μέχρι τα €7,974, εκεί όμως έπαθε ίλιγγο και γύρισε στα 7,676 ευρώ με -2,14%.

Τα πάνω-κάτω της Εθνικής παρέσυραν το σύνολο του τραπεζικού κλάδου και τελικά τον Γενικό Δείκτη ο οποίος επέστρεψε στη βάση των 1.451,9 μονάδων με απώλειες -1,14%. Η Piraeus κατρακύλησε στα 3,826 ευρώ με -2,65%, το ίδιο και η Alpha Bank στα 1,558 ευρώ, ακολούθησε και η Eurobank στα 2,058 ευρώ με -1,53%. Όλα τα βαριά χαρτιά της αγοράς παρασύρθηκαν από το αρνητικό ρεύμα στο κλείσιμο της συνεδρίασης με τη γνωστή εξαίρεση του ΤΙΤΑΝα ο οποίος συνέχισε τον δικό του μοναχικό, ανοδικό δρόμο +0,85% στα 35,7 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών υψηλή και στην άνοδο και στην πτώση, έφτασε τα 136,5 εκατ. ευρώ με €11,8 εκατ. σε πακέτα.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης