Νίκος Λαβίδας: Το σχέδιο ανάτασης της ΑΒ Βασιλόπουλος, η εξαγορά, το πρόστιμο και τα μηνύματα στους …«μνηστήρες»

Γυρίζει σε franchise τα μικρότερα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος και ετοιμάζει εξαγορά – Ακυρώνεται η πώληση της χονδρεμπορικής θυγατρικής ΕΝΑ

Τα …ρέστα του με ένα αρκετά φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού που θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας φαίνεται ότι “παίζει” ο κ. Νίκος Λαβίδας στην προσπάθεια του να επαναφέρει την ΑΒ Βασιλόπουλος σε τροχιά ανάπτυξης, έπειτα από αρκετά χρόνια κατά τα οποία η αλυσίδα φαίνεται καθηλωμένη κόντρα στην γενικότερη άνοδο της αγοράς και των μεγάλων της ανταγωνιστών.

Το νέο σχέδιο, που παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής, όπως διαβεβαίωσε, έχει την πλήρη υποστήριξη της μητρικής Ahold Delhaize και προσβλέπει σε βελτίωση των ποιοτικών οικονομικών στοιχείων και στην γενικότερη ανάταση της ελληνικής θυγατρικής. Ταυτόχρονα διέψευσε για ακόμα μία φορά τις συζητήσεις για ‘πωλητήριο’ της αλυσίδας, ξεκαθάρισε ότι τελικά τα καταστήματα χονδρικής ENA Cash & Carry δεν θα πουληθούν, και προανήγγειλε την εξαγορά μίας μικρής αλυσίδας καταστημάτων ως το τέλος της χρονιάς!

«Υπάρχει ένα πλάνο τριετίας. Ο μέτοχος θέλει να δει την Ελλάδα να αναπτύσσεται. Για να αναπτυχθείς όμως πρέπει πρώτα να μετασχηματιστείς» σημείωσε ο κ. Λαβίδας φροντίζοντας παράλληλα να στείλει και τα μηνύματα του προς την αγορά αναφορικά με τις συζητήσεις περί πώλησης της ΑΒ Βασιλόπουλος: «Δεν είναι εύκολο να μας εξαγοράσει κάποιος. Ειδικά παίκτες μικρότεροι μας!», σημείωσε επικαλούμενος τις ταμειακές ροές της εταιρείας, τα προσαρμοσμένα EBITDA αλλά και τον μηδαμινό δανεισμό μιας και τα δανειακά βάρη της εταιρείας είναι μόλις 70 εκατ. ευρώ και αφορούν ομολογιακό απ’ την μητρική.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr