Χρηματιστήριο Αθηνών: Με μικρή άνοδο ξεκινά ο Οκτώβριος

Η εγχώρια αγορά αφήνει πίσω της την τεχνική διόρθωση που έλαβε χώρα στο φινάλε του Σεπτεμβρίου

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τη διόρθωση της Δευτέρας, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε τροχιά ανάκτησης των 1.460 μονάδων. Η βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία, ειδικά στις αγορές του εξωτερικού, αποτελεί κομβικό παράγοντα για την παραμονή του Χ.Α. κοντά στα επίπεδα ρεκόρ των 1.500 μονάδων.

Ειδικότερα, στην πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,36% και διαπραγματεύεται στις 1.457,17 μονάδες. Το υψηλό ημέρας εντοπίζεται στις 1.459,12 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.454,35 μονάδες. Οι τράπεζες είναι ο κλάδος που ξεχωρίζει με την απόδοσή του στα πρώτα λεπτά. Κέρδη άνω του +1% σημειώνει η ΕΤΕ.

Profit taking τεχνικής φύσεως έλαβε χώρα τη Δευτέρα, με το Σεπτέμβριο να κλείνει σε ανοδικό έδαφος, παρόλο που πρόκειται για έναν παραδοσιακά δύσκολο μήνα. Η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, κοντά στα 135 εκατ. ευρώ, με τις τράπεζες να αντιπροσωπεύουν το 56% της συνολικής αξίας συναλλαγών, στον «αστερισμό» της ιδιωτικής τοποθέτησης στην ΕΤΕ. Παράλληλα, το νέο μέτωπο που άνοιξε στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα στο Ισραήλ και το Λίβανο, επανέφερε στο προσκήνιο τους γεωπολιτικούς κινδύνους.

Παραμένει στο προσκήνιο η Εθνική Τράπεζα και το εν εξελίξει placement για το 10% των μετοχών, από το 18,39% που κατέχει το ΤΧΣ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Περιορισμένη» η χερσαία εισβολή στον Λίβανο, λέει το Ισραήλ - Μυστήριο για την αντεπίθεση του Ιράν

Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών

«Δεν μπορώ να κρατήσω μακριά τα χέρια μου» - Το σέξι βίντεο της Σελένα Γκόμεζ για τον φίλο της, Μπένι Μπλάνκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr