Σταθερά ή και μειωμένα τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου - Δείτε τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Σταθερά ή και μειωμένα τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου - Δείτε τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Στη σκιά της κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή φυσικό αέριο, πετρέλαιο και ρεύμα - Ανάχωμα στις απότομες διακυμάνσεις των τιμών τα μπλε τιμολόγια

timologia_reuma_xr
Χωρίς επιδοτήσεις αλλά σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον λόγω της γεωπολιτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή εισέρχονται τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές, την ίδια ώρα που οι πάροχοι προχωρούν σε σταθεροποίηση των τιμών με μικρές αναπροσαρμογές προς τα κάτω για τον Οκτώβριο.

Η ΔΕΗ στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία του πράσινου τιμολογίου ανακοίνωσε χθες ότι η ταρίφα του Οκτωβρίου θα διαμορφωθεί στα 14,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα 6,1% χαμηλότερη σε σχέση με το Σεπτέμβριο. Ανάλογη αναπροσαρμογή θα γίνει και για τους επαγγελματίες με μείωση κατά 4,7% των τιμών του ρεύματος στα 16,34 λεπτά η κιλοβατώρα. Πιο πάνω κινούνται οι άλλοι καθετοποιημένοι παραγωγοί καθώς η Protergia ήταν από τους πρώτους προμηθευτές που ανακοίνωσαν τις ίδιες τιμές με το Σεπτέμβριο όπως αντίστοιχα και η Ηρων στα 15,99 και 15,88 ανά κιλοβατώρα αντίστοιχα. Σε ανάλογα επίπεδα κινείται η Εlpedison (15,85 λεπτά) και η NRG (15,83 λεπτά) ενώ… τιμές ΔΕΗ ακολούθησε και η ΖΕΝΙΘ (14,9 λεπτά). Πιο χαμηλά τιμολόγια προτείνει η Ελίν με 13,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα ενώ «υψηλές πτήσεις» ακολουθεί η Volton με 17,89 λεπτά/κιλοβατώρα.

Για αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος η οποία καθοδηγείται από την χαμηλότερη ζήτηση λόγω της φθινοπωρινής περιόδου μίλησε χθες το πρωί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης (πριν την αντεπίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ). Ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει η ένταση στην Μέση Ανατολή και αυτό διατηρεί ψηλά το αέριο που χθες λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έκλεισε στα 39,2 ευρώ η μεγαβατώρα. Εκτίμησε μάλιστα ότι δεν βλέπει κάποια αντικειμενική πίεση για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στους αμέσως επόμενους μήνες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το δίλημμα Νετανιάχου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν και η πρόταση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Βίντεο: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο Κεντάκι - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

«Κάνει χραπ και μου βγάζει το σουτιέν» - Η Κάτια Δανδουλάκη θυμήθηκε το γυμνό που έκανε σε ταινία του Ζυλ Ντασσέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης