ΤΧΣ: Προς αλλαγή του εύρους τιμής στο placement της Εθνικής Τράπεζας

ΤΧΣ: Προς αλλαγή του εύρους τιμής στο placement της Εθνικής Τράπεζας

Η υψηλή τιμή που επελέγη ως το άνω όριο τους εύρους διάθεσης ταλαιπωρεί ως φαίνεται χρηματιστηριακά την αγορά και τις μετοχές του κλάδου

ete-txs
Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αργά χθες το βράδυ όπου ο Σύμβουλος παρουσίασε το σύνολο των προσφορών και το εύρος των τιμών για το placement της Εθνικής Τράπεζας.

Κατόπιν αυτού το Ταμείο έλαβε την απόφαση να μειώσει το εύρος της κλίμακας διακύμανσης ανεβάζοντας πρακτικά το κάτω όριο της τιμής διαπραγμάτευσης με στόχο να βγουν εκτός προσφορές που βρίσκονται πάνω από το νέο όριο που τέθηκε. Ωστόσο αναμένεται μια επαναξιολόγηση με βάση τις γεωπολιτικές εξελίξεις προκειμένου το νέο όριο να ανακοινωθεί σήμερα λίγο πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 16.00 ώρα Ελλάδος κηρύσσεται η λήξη της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών για τους διεθνείς επενδυτές και την ίδια ώρα λήγει και η διαδικασία για τις ελληνικές προσφορές.

Σε κάθε περίπτωση εκτίμηση της αγοράς αποτελεί πως η τιμή των 7,95 ευρώ που επελέγη ως άνω όριο της κλίμακας ταλαιπώρησε αρκετά την αγορά και θα συνεχίσει να την ταλαιπωρεί επηρεάζοντας τον συνολικό κλάδο και εν τέλει το χρηματιστήριο.

Κλείσιμο
Χθες η τιμή της μετοχής της Εθνικής έκλεισε στα 7,650 ευρώ υποχωρώντας 0,34% ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 2%.

Αν και η υπερκάλυψη όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς είναι μεγάλη, σημασία έχει η ποιότητα των κεφαλαίων που θα συνθέσουν το νέο μετοχολόγιο της ΕΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στα long funds τα οποία ωστόσο θα έβλεπαν περισσότερες τοποθετήσεις αν και εφόσον το εύρος της τιμής το επέτρεπε.

Αντιθέτως τα hedge funds δεν κυνηγούν το discount στον ίδιο βαθμό και είναι πιο επιθετικά σε αγορές και πωλήσεις που είναι ακριβώς και το στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει την αγορά.

Αύριο έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση της τιμής προσφοράς στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. και στις ιστοσελίδες της τράπεζας και του ΤΧΣ. Στις 7 Οκτωβρίου θα πιστωθούν στις μερίδες των μετόχων οι μετοχές που έλαβαν αυτοί μέσα από το placement.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το δίλημμα Νετανιάχου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν και η πρόταση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Βίντεο: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο Κεντάκι - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

«Κάνει χραπ και μου βγάζει το σουτιέν» - Η Κάτια Δανδουλάκη θυμήθηκε το γυμνό που έκανε σε ταινία του Ζυλ Ντασσέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης