ΤΧΣ: Mείωσε το εύρος τιμών στο placement της Εθνικής Τράπεζας από €7,40 έως €7,65

Χαμήλωσε τον πήχη το ΤΧΣ αντί του αρχικού 7,3 - 7,95 ευρώ - Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία του placement

Το εύρος της κλίμακας του placement της ΕΤΕ περιόρισε το ΤΧΣ μετά από σύγκλιση του ΔΣ χθες αργά το βράδυ. Το εύρος διαμορφώθηκε σε 7,40 έως 7,65 ευρώ απηχώντας το αίτημα των συμβούλων της έκδοσης και την εικόνα της αγοράς. Με τον τρόπο αυτόν βγαίνουν εκτός ορισμένες προσφορές αλλά η εικόνα είναι περισσότερο συμβατή με τα όρια που ζητούσε η αγορά.

Υπενθυμίζεται πως το newmoney άσκησε από τους πρώτους κριτική για τα όρια τιμής που αποφασίστηκαν και δημιούργησαν πρόβλημα στην αγορά. Στην απόφαση μέτρησαν και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

«Σχετικά με την προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») υφιστάμενων, κοινών, ονομαστικών, άυλων μετοχών με δικαίωμα ψήφου, εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ονομαστικής αξίας εκάστης €1,00 (οι «Προσφερόμενες Μετοχές») στο μετοχικό κεφάλαιο της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» («ΕΤΕ») με εύρος τιμών προσφοράς μεταξύ €7,30 και €7,95 ανά Προσφερόμενη Μετοχή σε μετρητά (το «Εύρος Τιμών»)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, το ΤΧΣ ανακοινώνει σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, στη συνεδρίασή του στις 1 Οκτωβρίου 2024, ενέκρινε στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €7,40 σε €7,65 ανά Προσφερόμενη Μετοχή («Στενότερο Εύρος Τιμών»). Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών.

Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών».

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 16.00 ώρα Ελλάδος κηρύσσεται η λήξη της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών για τους διεθνείς επενδυτές και την ίδια ώρα λήγει και η διαδικασία για τις ελληνικές προσφορές.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το δίλημμα Νετανιάχου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν και η πρόταση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Βίντεο: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο Κεντάκι - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr