Χρηματιστήριο Αθηνών: Τέταρτη ημέρα απωλειών

Οι γεωπολιτικές αναταράξεις επηρεάζουν και την εγχώρια αγορά - Παραμένει στο επίκεντρο η ΕΤΕ, καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία το placement

Διατηρείται για τέταρτη ημέρα το πτωτικό μομέντουμ στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αδυνατεί να συγχρονιστεί με το rebound των ευρωπαϊκών αγορών. Οι 1.450 μονάδες αποδεικνύονται κρίσιμο όριο στήριξης και το γεγονός ότι χάθηκαν στο χθεσινό κλείσιμο φέρνει πρόσθετες πιέσεις στο ταμπλό. Ήδη από τα πρώτα λεπτά έχουν αμφισβητηθεί και οι 1.440 μονάδες.

Ειδικότερα, στην έναρξη της συνεδρίαση της Τετάρτης (2/10) ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά -0,83% και διαπραγματεύεται στις 1.435,06 μονάδες. Κινείται σε ένα εύρος περίπου 5 μονάδων και συγκεκριμένα μεταξύ των 1.434,83 (χαμηλό ημέρας) και των 1.439,43 μονάδων (χαμηλό ημέρας).

Η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή επηρεάζει και την Αθήνα. Οι επενδυτές αποφεύγουν τις κινήσεις που δείχνουν ανάληψη ρίσκου προτιμώντας πιο ασφαλή assets, όπως ο χρυσός και το αμερικανικό δολάριο. Ταυτόχρονα, επανέρχονται στο προσκήνιο οι φόβοι ότι το πετρέλαιο θα «αγγίξει» τιμές άνω των 100 δολαρίων, δημιουργώντας νέο «πονοκέφαλο» για τον πληθωρισμό, παρόλο που επιβραδύνεται σταδιακά στις μεγάλες οικονομίες.

Παραμένει στο προσκήνιο το placement για τη διάθεση του 10% των μετοχών της ΕΤΕ. Μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη της σημερινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης ανακοινώθηκε το νέο όριο. Το ΤΧΣ περιόρισε το εύρος τιμών, δίνοντας guidance τιμολόγησης πιο κοντά στα 7,65 ευρώ, δηλαδή στο χθεσινό κλείσιμο, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη μεταβλητότητα που έχει προκύψει στο γεωπολιτικό πεδίο.

Πιο συγκεκριμένα, ενέκρινε στενότερο εύρος τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από 7,4 ευρώ σε 7,65 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή (από 7,3 ευρώ έως 7,95 ευρώ προηγουμένως). Στις 16:00 ώρα Ελλάδος θα κλείσει το βιβλίο προσφορών. Μεγάλη είναι η υπερκάλυψη της έκδοσης. Την Τρίτη ξεπέρασε τις 11 φορές, με ισχυρή ζήτηση από ξένους, αλλά και Έλληνες επενδυτές (πάνω από 4 φορές η κάλυψη του εγχώριου βιβλίου).

Στην Cenergy Holdings στρέφεται επίσης η προσοχή της επενδυτικής κοινότητας, καθώς θα πραγματοποιηθεί σήμερα η γενική συνέλευση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους έως 200 εκατ. ευρώ. Στόχος η ενίσχυση του free float της μετοχής, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης για την επέκτασης της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το δίλημμα Νετανιάχου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν και η πρόταση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Βίντεο: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή στο Κεντάκι - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr