Ξεσηκώθηκαν οι Αμερικανοί λιμενεργάτες: «Οι ναυτιλιακές εταιρείες είναι άπληστες και το μόνο που θέλουν είναι χρήματα»

Ξεσηκώθηκαν οι Αμερικανοί λιμενεργάτες: «Οι ναυτιλιακές εταιρείες είναι άπληστες και το μόνο που θέλουν είναι χρήματα»

Απεργία σε 36 εμπορικά λιμάνια των ΗΠΑ απειλεί την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα - «Καταστροφικές» οι συνέπειες για τους καταναλωτές από την απεργία στα λιμάνια των ΗΠΑ – Ο Λευκός Οίκος στο πλευρό των απεργών

limenergates-us
Νέα αστάθεια απειλεί την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Η πρώτη απεργία των λιμενεργατών της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ από το 1977 άρχισε χθες, Τρίτη 1-10-2024. Οι λιμενεργάτες απέρριψαν ως μη ικανοποιητική την προσφορά που κατέθεσαν οι εργοδότες την τελευταία στιγμή για αυξήσεις μισθών. Τα μέλη του συνδικάτου ανέλαβαν την περιφρούρηση των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων. Όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές αν δεν λήξει σύντομα η απεργία, οι οικονομικές επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο θα είναι σοβαρές.

Μόνο στα λιμάνια της περιοχής της Νέας Υόρκης υπάρχουν 100.000 εμπορευματοκιβώτια που περιμένουν να εκφορτωθούν ενώ προς αυτά κατευθύνονται 35 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

«Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, όχι μόνο λόγω της συμφόρησης στα λιμάνια των ΗΠΑ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα πλοία αυτά θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν στην Απω Ανατολή για το επόμενο ταξίδι» επισημαίνουν αναλυτές και προειδοποιούν: «Μια απεργία διάρκειας μόλις μιας εβδομάδας θα επηρεάσει τα δρομολόγια των πλοίων που αναχωρούν από την Άπω Ανατολή για ταξίδια προς τις ΗΠΑ στα τέλη Δεκεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου».

Η απεργία επηρεάζει 36 εμπορικά λιμάνια μέσω των οποίων πραγματοποιούνται περισσότερες από τις μισές εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων της χώρας, διευκολύνοντας τη μεταφορά των πάντων, από παιχνίδια μέχρι φρέσκα φρούτα και πυρηνικούς αντιδραστήρες, όπως δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής μετοχών της JPMorgan, Brian Ossenbeck, σε έκθεση που μοιράστηκε με το ABC News.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Τι περιμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στο Ιράν - Κλειδί η διάλυση της Χεζμπολάχ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης