Αναλυτές: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλάζουν τα δεδομένα για το πετρέλαιο

Αναλυτές: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλάζουν τα δεδομένα για το πετρέλαιο

Οι ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές μπορεί σύντομα να γίνουν στόχος για το Ισραήλ και να αλλάξουν τα δεδομένα, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο «κόπωσης» από τον γεωπολιτικό κίνδυνο

petrelaio
Οι αναλυτές της αγοράς πετρελαίου βλέπουν τώρα μια πραγματική απειλή για τις προμήθειες αργού μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν εξαπέλυσε την Τρίτη νέα επίθεση κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και ενός Ιρανού διοικητή στο Λίβανο.

Οι ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές μπορεί σύντομα να γίνουν στόχος για το Ισραήλ, καθώς η χώρα εξετάζει πιθανούς στόχους για αντεπίθεση, δήλωσαν αναλυτές στο CNBC.

«Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μπορεί τελικά να επηρεάσει την προσφορά πετρελαίου», δήλωσε ο Σολ Κάβονιτς, ανώτερος ενεργειακός αναλυτής της MST Marquee. «Η πιθανότητα για μια ουσιαστική διαταραχή στον εφοδιασμό πετρελαίου είναι πλέον αυξημένη».

Κλείσιμο
Αυτές οι τελευταίες εξελίξεις θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο «κόπωσης» από τον γεωπολιτικό κίνδυνο, κατά την οποία οι επενδυτές δεν έλαβαν υπόψη τις απειλές για διαταραχές του εφοδιασμού πετρελαίου που προέρχονται από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθώς και από την Ουκρανία, ανέφερε.

Μέχρι και το 4% της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου κινδυνεύει, καθώς η σύγκρουση συμπεριλαμβάνει πλέον άμεσα το Ιράν, ενώ μια επίθεση ή αυστηρότερες κυρώσεις θα μπορούσαν να στείλουν τις τιμές και πάλι στα 100 δολάρια ανά βαρέλι, προσέθεσε.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε γράφημα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η «σκληρή» απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν

Θρήνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ - Συντετριμμένοι οι δικοί του

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης