Ακίνητα: Με θετικό πρόσημο η αγορά και το β’ εξάμηνο – Οι 3 μοχλοί ανάπτυξης και τα 3 εμπόδια

Τα στοιχεία από την τελευταία μελέτη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το εγχώριο real estate

Η οικονομική σταθερότητα, ο ποιοτικός τουρισμός και οι βελτιώσεις σε επίπεδο επενδύσεων θα αποτελέσουν τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για την εγχώρια αγορά ακινήτων στο β’ -τρέχον- εξάμηνο του 2024, σε μία χρονιά όπου οι επιμέρους κατηγορίες των αποθηκευτικών χώρων, των γραφείων και των ξενοδοχείων έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής τις καλύτερες επιδόσεις.

Από την άλλη πλευρά τα πιθανά μεγάλα εμπόδια, που μπορούν να ανακόψουν το θετικό momentum παραμένουν τα υψηλά επιτόκια, ο πληθωρισμός και οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Τα στοιχεία επικαλείται στην τελευταία της μελέτη για τις «Προοπτικές της αγοράς Ακινήτων στην Ελλάδα το 2024», η Επιτροπή του Real Estate & Development του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου, η οποία κατατάσσει σε αυτή τη φάση τον οικιστικά και τα ακίνητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στους πιο «υπερτιμημένους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τομείς του εγχώριου real estate, ενώ αντίθετα, η β’ κατοικία, τα ξενοδοχεία, τα γραφεία υψηλών προδιαγραφών και οι αποθηκευτικοί χώροι εντάσσονται στις κατηγορίες με περαιτέρω ανοδική προοπτική.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η «σκληρή» απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν

Θρήνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ - Συντετριμμένοι οι δικοί του

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr