Αττική Οδός: Σήμερα καταβάλλονται τα €3,27 δισ. - Πρόβλεψη για πώληση του 49% της εταιρείας παραχώρησης στην 5ετία

Αττική Οδός: Σήμερα καταβάλλονται τα €3,27 δισ. - Πρόβλεψη για πώληση του 49% της εταιρείας παραχώρησης στην 5ετία

Όλα έτοιμα για τη μεταβίβαση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Αύριο τα μεσάνυχτα γυρίζει ο «διακόπτης»

attiki-odos-paraxorisi
Με την είσπραξη 3,27 δισεκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώνεται σήμερα το οικονομικό κλείσιμο της Αττικής Οδού με τον αυτοκινητόδρομο να μετράει αντίστροφα για να παραδοθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου στο νέο παραχωρησιούχο που είναι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου η Αττική Οδός των 70 χιλιομέτρων με τους 400.000 συνδρομητές και τις 280.000 διελεύσεις κατά μέσο όρο ημερησίως περνά στο νέο παραχωρησιούχο που είναι η Αττική Οδός Παραχώρηση ΑΕ. Στην νέα εταιρεία μεταβιβάζονται όλες οι συμβάσεις της Αττικής Οδού ΑΕ και των Αττικών Διαδρομών και όλα τα σχετικά δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις υφιστάμενες συμβάσεις.

Αυτό αντίστοιχα σημαίνει ότι και οι εργαζόμενοι θα λάβουν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους με την λύση της σύμβασης και όσοι το επιθυμούν θα μεταφερθούν στην νέα εταιρεία παραχωρήσεις για όσο διάστημα επιλέξουν.

Η μεταβίβαση της Αττικής οδού συμπίπτει με μια μεγάλη αλλαγή στα τέλη διέλευσης καθώς από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το διόδιο της Αττικής οδού θα μειωθεί στα 2,5 από 2,80 σήμερα.

Κλείσιμο
Πρόκειται για την πρώτη αναπροσαρμογή του διοδίου που γίνεται από τον νέο παραχωρησιούχο καθώς η επόμενη προγραμματίζεται να συντελεστεί σε μια πενταετία εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι δείκτες κυκλοφοριακού φόρτου, οι οποίοι θα πρέπει να τεκμηριώνονται επαρκώς από το νέο παραχωρησιούχο. Η σύμβαση προβλέπει επίσης για πρώτη φορά ότι το ύψος των διοδίων δεν θα είναι σταθερό, αλλά θα αυξάνεται στην αρχή κάθε χρονιάς με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: Νέα θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ με το βίντεό του - Γιατί δεν είπε καθαρά ότι θα είναι υποψήφιος και κάλεσε να γραφτούν μέλη

Καιρός - Κακοκαιρία Cassandra: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Europa League: Φοβερός Ελ Κααμπί και ο Ολυμπιακός 3-0 την Μπράγκα στον Πειραιά - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης