Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα πληρώσουν φέτος τα νοικοκυριά

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα πληρώσουν φέτος τα νοικοκυριά

Κοντά στο 1,14 ευρώ το λίτρο στις αστικές περιοχές, εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί η φετινή τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης

petrelaio_thermansis_timi_xr
Φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι φαίνεται ότι θα πληρώσουν φέτος για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης οι καταναλωτές.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση αναμένεται να στηρίξει τους ευάλωτους με την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα ποσά του επιδόματος της θέρμανσης αλλά και για τις προϋποθέσεις χορήγησης του. Πέρυσι, το επίδομα αφορούσε όλα τα είδη καυσίμων (πετρέλαιο θέρμανσης φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) και προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να προσανατολίζονται και φέτος τα αρμόδια υπουργεία.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από 100 έως 800 ευρώ (ή μέχρι 1.000 για οικισμούς με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες), ενώ για τη λήψη του επιδόματος πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, έως 24.000 ευρώ για έγγαμούς ενώ το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά.

Το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με ένα  παιδί θα πρέπει να ανέρχεται στα 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με 2 παιδιά θα πρέπει να είναι στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με 3 παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος στα 39.000 ευρώ. Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα καταβάλλεται ύστερα από αίτηση στην πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, κοντά στο 1,14 ευρώ το λίτρο στις αστικές περιοχές, εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί η φετινή τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης που θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 15 Οκτωβρίου, με βάση τις σημερινές διυλιστηριακές τιμές και υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις σε επίπεδο γεωπολιτικής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλη Κιούση.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία της αγοράς, η τιμή έναρξης του πετρελαίου θέρμανσης στις αστικές περιοχές - με τα σημερινά δεδομένα - αναμένεται να φτάσει τα 1,10 ευρώ το λίτρο, ενώ η επιδότηση στην αντλία δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κλείσιμο
Η αντίστοιχη πέρυσι ήταν 1,40 ευρώ/λίτρο, επομένως το πετρέλαιο θα είναι φθηνότερο κατά 26 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: Νέα θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ με το βίντεό του - Γιατί δεν είπε καθαρά ότι θα είναι υποψήφιος και κάλεσε να γραφτούν μέλη

Καιρός - Κακοκαιρία Cassandra: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Europa League: Φοβερός Ελ Κααμπί και ο Ολυμπιακός 3-0 την Μπράγκα στον Πειραιά - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης