Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημάδια αντίδρασης μετά το πτωτικό σερί

Επιχείρηση ανάκτησης των 1.420 μονάδων - Δεδομένες οι εβδομαδιαίες απώλειες - Ευκαιρίες εισόδου σε μετοχές που δέχθηκαν πλήγμα τις τελευταίες ημέρες

Ανακάμπτει σήμερα (4/10) το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά το πενθήμερο πτωτικό σερί (αθροιστικές απώλειες σχεδόν -3,6%), με αιχμή του δόρατος τις τράπεζες, οι οποίες ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κλάδους. Ο Γενικός Δείκτης επιστρέφει πάνω από τις 1.420 μονάδες, ενώ σε περίπτωση νέας οπισθοχώρησης το κοντινότερο σημείο στήριξης εντοπίζεται στις 1.400 μονάδες.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (4/10) ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,37% και διαπραγματεύεται στις 1.423,64 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 1.418,83 (χαμηλό ημέρας) και των 1.423,80 μονάδων (υψηλό ημέρας). Δεδομένες θεωρούνται οι εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς ο ΓΔ πρέπει να επιστρέψει στις 1.468 μονάδες για να τις αποτρέψει.

Το rebound του Χ.Α. επιτυγχάνεται μετά την ολοκλήρωση του placement της Εθνικής, καθώς απελευθερώνεται ρευστότητα, ενώ είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το κλίμα που επικρατεί πλέον στις διεθνείς αγορές. Εκεί, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς προκαλεί «πονοκέφαλο» το ράλι του πετρελαίου.

Ελκυστικές χαρακτηρίζονται οι αποτιμήσεις των τραπεζικών μετοχών σε εγχώριο επίπεδο, όπως αποδεικνύεται από τις βελτιωμένες τιμές στόχους που δίνουν οι χρηματιστηριακές, με το discount των τρεχουσών τιμών να είναι αρκετά ευρύ. Το 5ήμερο πτωτικό σερί έχει δημιουργήσει ευκαιρίες εισόδου και σε τίτλους με βαρύτητα στο ταμπλό, που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΧΑΕ, μετά την πώληση του μεριδίου του ΤΧΣ, το free float της Εθνικής αυξήθηκε από 82% στο 92%, με τον συντελεστή βαρύτητας να αυξάνεται σε όλους τους δείκτες που περιλαμβάνεται η μετοχή (σε 82,78% από 73,78% στον ATHEX ESG). Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου προστίθεται στον Γενικό Δείκτη με ελεύθερη διασπορά 56% και συντελεστή κάλυψης 1,0. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Στα επενδυτικά «ραντάρ» βρίσκεται και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς σήμερα θα ολοκληρωθεί το οικονομικό κλείσιμο της παραχώρησης της Αττικής Οδού, με την καταβολή του τιμήματος των 3,27 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει την παραχώρηση, με έναρξη ισχύος από τις 6 Οκτωβρίου και για διάρκεια 25 ετών. Η μεταβίβαση συμπίπτει με τη μείωση των τιμών στα διόδια, από 2,80 ευρώ σε 2,50 ευρώ, με ισχύ από την ίδια ημερομηνία (6/10).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Tέλος ο εμφύλιος των οικογενειών για τη συναυλία για τα Τέμπη - Βάλτε δύναμη στη φωνή να ακουστεί ως τον ουρανό, λέει ο Πλακιάς

«Έκρηξη» επώνυμων καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις και μεγάλη φοροδιαφυγή

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα και για τρεις ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr