Έρχεται μίνι-φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή με τα νέα μέτρα της ΔΕΘ

Έρχεται μίνι-φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή με τα νέα μέτρα της ΔΕΘ

Τι αλλάζει από 1.1.2025 για ιδιοκτήτες ακινήτων, επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις

forologia
Με τη συμπλήρωση σχεδόν ένα μήνα από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να φέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις νέες φοροελαφρύνσεις και άλλα μέτρα στήριξης των εισοδημάτων και της εργασίας, τα οποία θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου και μετά.

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις, κυρίως για ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων, ιατρούς ΕΣΥ κ.ά. Την εβδομάδα που πέρασε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είχε απανωτές συσκέψεις με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Χρίστο Δήμα και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ώστε οι εξαγγελίες να νομοθετηθούν άμεσα και να περάσουν «από τη θεωρία στην πράξη». Ήδη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ετοιμάζουν τα κείμενα και, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά την κατάθεση του Προσχεδίου Προϋπολογισμού για το 2025, την ερχόμενη Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων, στο μίνι φορολογικό θα ενταχθούν ρυθμίσεις όπως η τριετής απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για κενά ακίνητα που θα ενοικιαστούν, διορθώσεις στα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών με ταυτόχρονη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 20% για ασφαλισμένες κατοικίες, αναστολή ΦΠΑ και το επόμενο έτος, απαλλαγή παροχών από εργοδότες για νέους γονείς, ελάφρυνση των αμοιβών για εφημερίες γιατρών του ΕΣΥ, αλλά και κίνητρα για τη στήριξη της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, το επόμενο βήμα της κυβέρνησης είναι να μειωθούν άμεσοι φόροι. Ωστόσο, όπως τόνισε, παρά τη μείωση των άμεσων φόρων, το επόμενο διάστημα, αναμένεται αύξηση των φορολογικών εσόδων, που μέχρι το 2027, τόσο από τη μείωση της φοροδιαφυγής, όσο κι από την ανάπτυξη του ΑΕΠ, θα φτάσει στα 2,5 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Διαβάστε με ποια φορολογικά μέτρα αναμένεται να ελαφρυνθούν από 1.1.2025 στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Tέλος ο εμφύλιος των οικογενειών για τη συναυλία για τα Τέμπη - Βάλτε δύναμη στη φωνή να ακουστεί ως τον ουρανό, λέει ο Πλακιάς

«Έκρηξη» επώνυμων καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις και μεγάλη φοροδιαφυγή

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα και για τρεις ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης