Γαλακτοβιομηχανία Καράλης: Το οικογενειακό τυροκομείο που έγινε ο μεγάλος «πρεσβευτής» των ελληνικών τυριών

Με έδρα την Άρτα, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ελληνικής κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ και πολλών άλλων ελληνικών παραδοσιακών τυριών - Η διαδρομή 6 δεκαετιών από... τις στάνες στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής

Ανήκει στις λίγες εταιρείες που με τα προϊόντα της έχει μπει σχεδόν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Παράλληλα, αποτελεί έναν από τους βασικότερους «πρεσβευτές» των ελληνικών τυριών στο εξωτερικό. Ο λόγος για τη Γαλακτοβιομηχανία Καράλης Α.Ε. που εδρεύει στην Αρτα και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ελληνικής κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ (προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης), καθώς και αρκετών ακόμη παραδοσιακών ελληνικών τυριών.

Μια εταιρεία με μακρά ιστορία, ισχυρή οικονομική βάση και εντυπωσιακές επιδόσεις. Ταυτόχρονα, μια επιχείρηση που, παρά το μέγεθός της, διατηρεί την οικογενειακή δομή της και ασφαλώς ήταν και παραμένει αμιγώς ελληνικών συμφερόντων.

Ο πρωταγωνιστής

Η Γαλακτοβιομηχανία Καράλης Α.Ε. έχει τις καταβολές της στις στάνες και τα μικρά τυροκομεία της Ηπείρου, με την οικογένεια Καράλη να γράφει τις δικές της σελίδες σε αυτή τη σπουδαία παράδοση εδώ και τέσσερις γενιές. Αναμφισβήτητα, όμως, ο άνθρωπος που της έδωσε «φτερά» και κατάφερε να την ενισχύσει και να τη βγάλει από τα στενά τοπικά πλαίσια, είναι ο επί δεκαετίες επικεφαλής της Κωνσταντίνος Καράλης, ο οποίος πλαισιώνεται τα τελευταία χρόνια από τη νεότερη γενιά της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr