Ένα οικογενειακό δράμα απειλεί να διαλύσει αυτοκρατορία αξίας $11 δισ.

Οι οικογένειες Τσόι και Τσανγκ βρίσκονται σε ανοιχτή αντιπαράθεση για τον έλεγχο της Korea Zinc, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ψευδαργύρου παγκοσμίως

Ένα οικογενειακό δράμα ανάμεσα σε δύο εύπορες οικογένειες της Νότιας Κορέας έχει μετατραπεί σε μία πικρή μάχη για τον έλεγχο της Korea Zinc Co., μιας αυτοκρατορίας μετάλλων αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η διαμάχη αυτή δεν αφορά μόνο τις οικογένειες Τσόι και Τσανγκ, που ίδρυσαν την εταιρεία, αλλά και τη συμμετοχή ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, κάτι ασυνήθιστο ακόμα και για τα μεγάλα κορεατικά επιχειρηματικά συγκροτήματα.

Η κόντρα κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν η οικογένεια Chang και το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο MBK Partners, μέσω της εταιρείας Young Poong Corp., κατέθεσαν αιφνίδια πρόταση εξαγοράς, ανεβάζοντας την αξία της Korea Zinc στα 15,5 τρισεκατομμύρια γουάν (11,6 δισεκατομμύρια δολάρια). Ακολούθησαν εκτεταμένες διαφημιστικές καμπάνιες, συνεντεύξεις Τύπου και καταχωρήσεις στις εφημερίδες.

Διαμάχη στον κόσμο των μετάλλων

Στη φετινή συνάντηση του London Metal Exchange, μία από τις πιο σημαντικές στον κλάδο των μετάλλων, η αντιπαράθεση εξελίχθηκε δημοσίως, με την Korea Zinc και την Young Poong να διαπραγματεύονται ξεχωριστά με προμηθευτές και πελάτες. Αυτή η διαφοροποίηση στις διαπραγματεύσεις σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή, καθώς μέχρι πρότινος, οι δύο πλευρές συζητούσαν από κοινού για τις συμβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr