Το mega deal δυο Ελληνοαμερικανών billionaires στις αθλητικές business

Ο ιδιοκτήτης των Detroit Pistons (NBA) Τομ Γκόρις μπαίνει με 27% στους Los Angeles Chargers (NFL) του Ντιν Σπανού - Τι περιλαμβάνει η win win συμφωνία για την ομάδα των 5,83 δισ. δολαρίων και το τέλος μιας σφοδρής δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Σπανού - Οι επιχειρηματικές διαδρομές και οι σταθμοί του πιο πλούσιου Ελληνοαμερικανού (Γκόρις) και του διαδόχου της αυτοκρατορίας του Αλεξ Σπανού

Ποιος είπε ότι οι Ελληνοαμερικανοί “ισχυροί του χρήματος” είναι άγνωστοι μεταξύ τους; Πολλώ δε μάλλον, ότι δεν προχωρούν ενίοτε και σε win win συμφωνίες, ενώνοντας δυνάμεις σε διάφορα σημεία του επιχειρηματικού τερέν της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη; Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν για κάποιους της νεώτερης γενιάς ο παραπάνω “αφορισμός” ενδέχεται να ισχύει, δυο από τους κορυφαίους ελληνικής καταγωγής billionaires των ΗΠΑ βάλθηκαν να τον καταρρίψουν στην πράξη.

Ποιοι είναι; Ο Τομ Γκόρις και ο Ντιν Σπανός. Δυο από τα κορυφαία ονόματα της σύγχρονης επιχειρηματικής σκηνής των Ηνωμένων Πολιτειών. Πλην της ελληνικής καταγωγής, τους συνδέουν ακόμη δυο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο, ότι ένα καθόλου ευκαταφρόνητο, -σε αξία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων-, κομμάτι της δραστηριότητάς τους αφορά τη βιομηχανία του αθλητισμού, που στις Ηνωμένες Πολιτείας είναι λίαν κερδοφόρα.

Ο Γκόρις, πρώτος τη τάξει σε μέγεθος πλούτου, των Ελληνοαμερικανών billionaires, είναι ιδιοκτήτης των Detroit Pistons, μιας ομάδας – θρύλου του NBA, που μετά από μια περίοδο “χαμηλών πτήσεων” στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, φιλοδοξεί τώρα να την “αναστήσει”. Ο Σπανός, γιος του αλησμόνητου Άλεξ Σπανού, εμβληματικού προσώπου επί δεκαετίες για την ελληνική ομογένεια, είναι ιδιοκτήτης των Los Angeles Chargers, ομάδας του αμερικανικού φούτμπολ (NFL), με τίτλους στο ενεργητικό της, αλλά και με πάρα πολύ κόσμο στο πλευρό της.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr