Το πρώτο Ελληνικό σκούτερ είναι εδώ

Το πρώτο Ελληνικό σκούτερ είναι εδώ

Η Ελλάδα μπορεί να μπει στην ευρωπαϊκή παραγωγική αλυσίδα και το ελληνικής παραγωγής scooter που αποκαλύπτεται στην έκθεση AUTO ATHINA 2024 από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, το αποδεικνύει.

noos_scooter

Το NOOS είναι το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ ελληνικής παραγωγής, αποτέλεσμα των προσπαθειών της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και του προγράμματος Ecoshift. Το σκούτερ πρωταγωνιστεί στην μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου (και κινητικότητας) της Αθήνας AUTO ATHINA 2024, στο εντυπωσιακό περίπτερο του ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος, μαζί με μία διαδραστική παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων του πρωτοποριακού επενδυτικού προγράμματος Ecosift.

Μάλιστα στη συνομιλία του εκτελεστικού προέδρου του ομίλου Μιχάλη Η. Οικονομάκη, τόσο με τον υπουργό εθνικής οικονομίας και οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, όσο και με τον υπουργό υποδομών και μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, που επισκέφτηκαν την έκθεση στο Metropolitan EXPO, αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη μαζικής παραγωγής του ελληνικού scooter παράλληλα με τα εγκαίνια της μονάδας παραγωγής στην Αττική.

Κλείσιμο
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

Σημειώστε πως η Ελληνική εταιρεία, διακριτικά και απόλυτα αποτελεσματικά, καταρρίπτει κάθε ρεκόρ κερδοφορίας. Για του λόγου το αληθές και σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα οικονομικά στοιχεία το 2023 έκανε τζίρο 213 εκατ. ευρώ (+36,8%) με τα καθαρά κέρδη να είναι στα 8,1 εκατ. ευρώ (+24,6%). Εξίσου καλά αναμένονται και τα αποτελέσματα του 2024, με το πρώτο εξάμηνο να καταγράφει αύξηση στις πωλήσεις και τα κέρδη, σε σχέση με του 2023.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ Μιχάλη Η. Οικονομάκη


Το Ελληνικό σκούτερ
Το NOOS της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από Έλληνες μηχανικούς. Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, που καλύπτουν τις κατηγορίες L1 και L3. Η έκδοση L1 έχει μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ/ώρα -δηλαδή θα οδηγείται και με κατόχους άδειας οδήγησης αυτοκινήτου- ενώ η έκδοση L3 φτάνει τα 80 χλμ/ώρα.
Κινείται με ηλεκτροκινητήρα της Bosch με ισχύ από 3 έως 5 kW, ανάλογα με την έκδοση, και διαθέτει μπαταρία με αυτονομία 60 χλμ. Υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης δεύτερης μπαταρίας, η οποία αυξάνει την αυτονομία στα 120 χλμ, που είναι και η μεγαλύτερη που μπορεί να έχει κάποιος σε ηλεκτρικό μηχανάκι της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του NOOS είναι η δυνατότητα εύκολης μετατροπής του για επαγγελματική χρήση, ειδικά για εταιρείες που διαχειρίζονται στόλους οχημάτων για υπηρεσίες delivery, με δυνατότητα τοποθέτησης κουτιού μεταφοράς στη θέση του πίσω καθίσματος​…

Το scooter made in Greece έχει περίοπτη θέση στο περίπτερο της Πέτρος Πετρόπουλος στην έκθεση AUTO ATHINA 2024, η οποία διαρκεί μέχρι της 13 Οκτωβρίου. Εκεί μπορείτε να το δείτε και να μάθετε τα πάντα για αυτό…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης