Γιάννης Κουρούνης (Istion Yachting): H εταιρεία που χάραξε ρότα διαρκούς ανάπτυξης

Το success story της εταιρείας που ξεκίνησε το 1992 από την Κω και μέσα σε λίγα χρόνια εξελίχθηκε σε έναν από τους ισχυρότερους παίκτες του yachting στην Ελλάδα

Τα αναμφισβήτητα φυσικά πλεονεκτήματα με τα οποία είναι προικισμένη η Ελλάδα, όπως η τεράστια ακτογραμμή, τα νησιά και οι ασφαλείς θάλασσες, σε συνδυασμό με τη μακρά παράδοση ναυτοσύνης, αποτέλεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας. Oπως σε πολλούς άλλους τομείς, βέβαια, αυτή η υπόθεση εξελίχθηκε και εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό χάρη και στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εδράζεται ουσιαστικά πάνω σε εταιρικά εγχειρήματα ανθρώπων με ιδιαίτερο ταλέντο και μεράκι που αποτελούν τους διαύλους επικοινωνίας με το διαρκώς αυξανόμενο target group όσων επιλέγουν και μπορούν να κάνουν διακοπές με ναυλωμένο σκάφος ή και να αποκτήσουν τέτοιο.

Με βάση πρόσφατα στοιχεία, υπολογίζεται ότι σήμερα λειτουργούν στην Ελλάδα περί τις 400 εταιρείες ενοικίασης επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, με τον συνολικό στόλο να ανέρχεται σε περίπου 6.400 σκάφη, εκ των οποίων εκτιμάται ότι το 65% είναι ιστιοπλοϊκά και το 35% μηχανοκίνητα.

Μεταξύ των πολλών εταιρειών του κλάδου, ο οποίος λόγω της πανδημίας υπέστη βαρύτατο πλήγμα, λίγες είναι οι μεγάλες και ισχυρές και ανάμεσα σε αυτές ξεχωριστή θέση κατέχει η Istion Yachting, η οποία γράφει το δικό της success story. Δημιούργημα του επιχειρηματία Γιάννη Κουρούνη και με αφετηρία το 1992 από την Κω, το νησί της καταγωγής του, η Istion Yachting έφερε, κατ’ αρχάς, νέα δεδομένα για το yachting στα Δωδεκάνησα, λανσάροντας καινούρια σκάφη και άριστες υπηρεσίες εξυπηρέτησης. Σύντομα η εταιρεία έγινε γνωστή ανοίγοντας τον βηματισμό της. Ετσι, στη συνέχεια ξέφυγε από τα τοπικά όρια της δημοφιλούς τουριστικά περιοχής και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, αλλά πλέον και εκτός συνόρων.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr