ΟΛΠ: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων

Ο Οργανισμός έχει θέσει ως στόχο όλες οι υποχρεωτικές επενδύσεις να ολοκληρωθούν στο τέλος της πρώτης επενδυτικής περιόδου - Τρεις κορυφαίες διακρίσεις στα Environmental Awards 2024 και διπλή βράβευση στα Compliance Awards 2024

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το επενδυτικό πρόγραμμα της ΟΛΠ μετά και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, την έγκριση του master plan και της Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και τη νέα ΑΕΠΟ.

Ο Οργανισμός έχει θέσει ως στόχο όλες οι υποχρεωτικές επενδύσεις να ολοκληρωθούν στο τέλος της πρώτης επενδυτικής περιόδου. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο, αλλά εφικτό στόχο σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έως τα τέλη του 2024, θα έχει ολοκληρωθεί η υπόγεια σύνδεση του ΟΔΔΥ, που θα συνδέει τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων με το Logistics Center, ενώ προχωράει και η αναβάθμιση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος (ΝΠΖ Περάματος).

Για την πράσινη μετάβαση ο ΟΛΠ θα δαπανήσει πάνω από 50 -60 εκατ. ευρώ για την τροφοδοσία πλοίων με ηλεκτρική ενέργεια από ξηράς (cold ironing), για 9 συνολικές θέσεις, που αφορούν 5 για την ακτοπλοΐα και 4 για την κρουαζιέρα.

Έχουν αρχίσει οι μελέτες για 2 ακόμη θέσεις cold ironing στη νέα επέκταση κρουαζιέρας του Οργανισμού, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι μελέτες για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ro-ro και container πλοία.

Ο ΟΛΠ βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης έργων για την υλοποίηση πλέον του cold ironing για τις προαναφερόμενες 9 θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο»: Οι πρώτες ευχές στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τα 72α γενέθλιά του

Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Δείτε βίντεο

Βίντεο: 20χρονος YouTuber διέλυσε McLaren $200.000 σε live streaming - Κοίταζε το κινητό του ενώ οδηγούσε υπό βροχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr