Τζου-σογκ Λιμ: Το μέλλον στις ελληνο-κορεατικές σχέσεις στη ναυτιλία και στην αμυντική βιομηχανία

Η πρεσβεία της Νοτίου Κορέας παρέθεσε δεξίωση για την επίσημη ημέρα ίδρυσης του κορεατικού έθνους - Ξεχώρισε η παρουσία του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και της διεθνούς διπλωματίας

Την επίσημη ημέρα ίδρυσης του κορεατικού έθνους, την Gaecheonjeol που στην κορεάτικη γλώσσα σημαίνει «την ημέρα που άνοιξε ο ουρανός», γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η πρεσβεία της Νοτίου Κορέας με την καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο πρέσβης Τζου-σογκ Λιμ (Juseong Lim) υποδεχόταν από νωρίς το απόγευμα τους καλεσμένους τους. Ξεχώρισε η παρουσία του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και της διεθνούς διπλωματίας. Παρών και ο Γερμανός πρέσβης Αντρέας Κιντλ,.

Ο εορτασμός άρχισε με τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελλάδας και το χαιρετισμό του πρέσβη της Νότιας.

«Από την άφιξή μου στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο, με γέμισε τεράστια χαρά και υπερηφάνεια η τοποθέτησή μου σε μια χώρα που θεωρώ βαθιά ως μια από τις πιο επιδραστικές στην παγκόσμια ιστορία – γενέτειρα της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας και άλλων πυλώνων του ανθρώπινου πολιτισμού...»

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο»: Οι πρώτες ευχές στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τα 72α γενέθλιά του

Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Δείτε βίντεο

Βίντεο: 20χρονος YouTuber διέλυσε McLaren $200.000 σε live streaming - Κοίταζε το κινητό του ενώ οδηγούσε υπό βροχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr