Σοφία Ζαχαράκη: «Τα νέα κριτήρια αποκλείουν από τα επιδόματα τους “φτωχούς” με τα πολυτελή τζιπ»

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλάει για τη μεταρρύθμιση της επιδοματικής πολιτικής, τις δράσεις για το Δημογραφικό και τα προγράμματα για την επίλυση του Στεγαστικού

Ανατροπή στο σύστημα χορήγησης των επιδομάτων φέρνει η θέσπιση περιουσιακών κριτηρίων με στόχο τη διαφάνεια, τη δικαιότερη κατανομή και την εξοικονόμηση πόρων, οι οποίοι θα επιστρέψουν σε περισσότερους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Στα περιουσιακά στοιχεία που θα ελέγχονται περιλαμβάνονται η ακίνητη περιουσία, οχήματα, καταθέσεις και τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα.

Ο «κόφτης» για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων που θεσπίζεται για πρώτη φορά καθορίζεται, όπως αποκαλύπτει το «business stories», για μια οικογένεια με δύο παιδιά στα 210.000 ευρώ σε ό,τι αφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας, ενώ για τα αυτοκίνητα το όριο είναι τα 1.600 κυβικά. Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό του χαρτοφυλακίου της για τη μεταρρύθμιση της επιδοματικής πολιτικής, τις δράσεις για την «πληγή» του δημογραφικού, την καθημερινή φροντίδα των ευάλωτων και τα προγράμματα για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr