Ενέργεια: Το ραντεβού στην Αθήνα Σκυλακάκη – Πάιατ και η καυτή ενεργειακή ατζέντα

Στο μενού κοινές προμήθειες φυσικού αερίου και ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης - Που εντοπίζεται το ελληνικό ενδιαφέρον

Σε στρατηγείο της Ευρωπαΐκής Επιτροπής μετατρέπεται η Αθήνα σήμερα και αύριο προκειμένου να φιλοξενήσει τις εργασίες για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης αλλά και να υποστηρίξει την κοινή προσπάθεια μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ευρώπης για απαλλαγή από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Στην σημερινή συνάντηση στην οποία μετέχουν κορυφαίοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι όπως ο πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών και νυν υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ, θα συμμετάσχει και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος αναμένεται να έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πάιατ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι oι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω της Ευρωπαΐκής πλατφόρμας Aggrigate EU που ξεκίνησε να λειτουργεί πέρσι με σκοπό ενιαίες προμήθειες φυσικού αερίου με ανταγωνιστικές προσφορές. Ο μηχανισμός Aggrigate EU είναι ανοιχτός σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής αλλά θέτει εκτός πλαισίου συνεργασίας για ευνόητους λόγους τις ρωσικές εταιρείες. Αξία αυτής της συνάντησης στην Αθήνα είναι ότι φέρνει στο ίδιο τραπέζι πωλητές, αγοραστές και καταναλωτές LNG.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχεται το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου

Iron Dome: Πώς ορισμένοι ιρανικοί πύραυλοι κατάφεραν να διαπεράσουν το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας του πλανήτη

Σάλος στην Ισπανία από το χαστούκι που έριξε 31χρονος μετανάστης σε παιδί ενός έτους - Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr